Τρίτη, 23/04/2024 | 15:27

Πρέβεζα: Το Καρναβάλι του Κομιτάτου και το “Πράσινο φως” Του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου

1543 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/02/2022, 9:24 μμ | 0 σχόλια

Μέσα στην Πανδημία του κορονοϊού πέρασαν δύο Αποκριάτικες περίοδοι, που δεν έγιναν Αποκριάτικες Εκδηλώσεις και Καρναβάλια σε ολόκληρη τη χώρα. Φέτος η κατάσταση είναι μετέωρη και όλα είναι σε άμεση εξάρτηση με την επιδημιολογική εικόνα.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι απίθανο, να γίνουν Αποκριάτικες εκδηλώσεις όπως τις ξέραμε. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα δώσει το ελεύθερο η Κυβέρνηση και πει την τελευταία εβδομάδα επιτρέπουμε αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Κάτι τέτοιο με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα. Όλοι περιμένουν την απόφαση των ειδικών η οποία βεβαίως θα είναι σε πλήρη συνάρτηση με την επιδημιολογική κατάσταση που θα επικρατεί.

Οι χιλιάδες Καρναβαλιστές του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, περιμένουν ένα μικρό… θαύμα. Προσωπικά από το οργανωτικό κομμάτι, μετά από… 17 χρόνια στην πρώτη γραμμή, έχω… αποτραβηχτεί και έχω υποσχεθεί στο μέτρο του δυνατού, να βοηθώ το Κομιτάτο.

Εξυπακούεται ότι δεν υπάρχει η διοργάνωση μηνών, όπως γίνονταν στα προ κορονοϊού εποχή, που τα σχέδια για το Καρναβάλι του Κομιτάτου, έμπαιναν μετά το καλοκαίρι. Ο κορονοϊός ήταν η αιτία.

Φτάνουμε στο σήμερα. Αν – υποθετικά μιλώντας- δοθεί το ελεύθερο από τους ειδικούς και την Κυβέρνηση για να γίνουν παρελάσεις την τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς, το Κομιτάτο μπορεί να το κάνει; Κατά την άποψή μου, με ενότητα, αγάπη και τρελό συντονισμό μπορεί να το κάνει. Και όχι μόνο μπορεί να το κάνει, αλλά μπορεί να διοργανώσει μια Αποκριάτικη παρέλαση αντάξια της πολιτιστικής του ιστορίας, της φήμης του και της αξίας του. Οι Χιλιάδες Καρναβαλιστές του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, έχουν στις ντουλάπες τους συνολικά, δεκάδες χιλιάδες Αποκριάτικες στολές! Υπάρχει και έτοιμο… Άρμα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα.

Αν δοθεί το ελεύθερο για παρέλαση, καλά πληροφορημένες αναφέρουν ότι από τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο έχει δοθεί το πράσινο φως για την ηχητική κάλυψη της παρέλασης. Παρέλαση που λόγω του έργου των κρηπιδωμάτων θα πραγματοποιηθεί- αν πραγματοποιηθεί- στη Λεωφόρο Ειρήνης με τερματισμό εκεί που είναι το Δημοτικό Κηποθέατρο.

Δεν θα πάψω να θεωρώ το καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας πολιτιστικό μου παιδί, αλλά δεν είναι μόνο δικό μου, είναι όλου του κόσμου που λατρεύει την Αποκριά στην περιοχή μας. Όμως εγώ παρότι αντί να μεγαλώνω, μικραίνω… το παιδί αυτό μεγάλωσε (17 χρονών έγινε) και θέλει την αυτονομία του ίσως, αλλά έστω και στα κρυφά, στα κλεφτά, πάντα θα το στηρίζω και θα το αγαπώ με πάθος.

Περιμένοντας ένα μικρό θαύμα; Καλή Αποκριά σε όλους και σε όλες!

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα