Παρασκευή, 29/03/2024 | 01:36

Μεγάλο έργο Μπαίλη ανενεργό, αποστομωτικός Καλαντζής, ΔΕΠΑΝ & καθυστερήσεις-του Σπύρου Πλέουρα

831 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/02/2022, 8:37 πμ | 0 σχόλια

Ο Τομεάρχης νομίζει πως σχολιάζει την επικαιρότητα Νο 5…

Περίπου δύο χρόνια κοντεύουν να περάσουν από όταν το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας την 26-2-2020 προχώρησε στην έγκριση παραλαβής της μελέτης με τίτλο “Εκπόνηση σχεδίου δράσης Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Πρέβεζας.

Κατά την ταπεινή μου άποψη το ΣΒΑΚ είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που άφησε η δημοτική αρχή Μπαίλη στη Δημοτική αρχή Γεωργάκου. Τι περιλαμβάνει το ΣΒΑΚ; Επικεντρώνονται στον άνθρωπο και όχι στην κυκλοφορία των οχημάτων
Ο βασικός τους στόχος είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας και ποιότητας ζωής αντί της βελτίωσης της χωρητικότητας του οδικού δικτύου για την διευκόλυνση της κυκλοφοριακής ροής
Προϋποθέτουν προσεγγίσεις ενιαίου σχεδιασμού (μεταφορών, χρήσεων γης, περιβάλλοντος, κοινωνικής συνοχής, κλπ) και όχι μόνο θεματική προσέγγιση
Βασίζονται σε διεπιστημονική προσέγγιση με συμμετοχή επιστημόνων πολλών ειδικοτήτων
Δεν περιορίζονται από διοικητικά όρια περιοχών αλλά εκτείνονται γεωγραφικά με βάση λειτουργικά κριτήρια
Προϋποθέτουν την συνεχή αξιολόγηση των επιπτώσεων των διαφόρων παρεμβάσεων και τη διαμόρφωση μιας διαδικασίας μάθησης και βελτίωσης
Βασίζονται στη συμμετοχική διαδικασία όλων των εμπλεκομένων φορέων καθώς και άλλων άμεσα ενδιαφερομένων οργανισμών και όχι μόνο στη συμμετοχή του επισπεύδοντος φορέα.

Με απλά λόγια το ΣΒΑΚ είναι ένα μεγάλο έργο που όμως μοιάζει ανενεργό για τον δήμο Πρέβεζας, ένα έργο από το μέλλον για το μέλλον του δήμου Πρέβεζας και των δημοτών. Το αν η σημερινή δημοτική αρχή μπει στη διαδικασία να το αξιοποιήσει αυτό είναι κάτι που μένει να το δούμε στην πράξη.

“Γιατί ενύχτωσε κι οι βάρβαροι δεν ήλθαν. Και μερικοί έφθασαν απ’ τα σύνορα, και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν. Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.” από το “Περιμένοντας τους Βαρβάρους” του Κ.Π. Καβάφη.

Και τώρα που Νίκος Καλαντζής δήμαρχος Ζηρού πάει για άρση της απόφασης σύνταξης μελέτης για την αποκατάσταση του ανενεργού λατομείου στη Ν. Κερασούντα; “Έμεινε στη μέση η… επανάσταση; Τι θα κάνουμε τώρα χωρίς το λατομείο να το έχουμε ως αιχμή του δόρατος του…επαναστατικού αγώνα; Πως μας διέκοψε τόσο απότομα τη φόρα ο κύριος Νίκος;” Δε σας έκοψε μόνο τη φόρα, σας έκοψε και τις ορέξεις και σας έκοψε και τον… βήχα αν και στο τελευταίο για λόγους υγείας, καλό σας έκανε.

Πω πωω, τέλειωσε τόσο… άδοξα η επανάσταση για το λατομείο, αλλά έχουμε επιχείρημα “Το πήρε πίσω ο Καλαντζής”, ωραίο επιχείρημα αρκεί να πείσετε πρώτα τους εαυτούς σας, γιατί τους δημότες Ζηρού δεν θα τα καταφέρετε, δεν τρέφονται με χλόη, καταλαβαίνουν πολλά και τι εξυπηρετούν και που αποσκοπούν.

Να ξεθάψουμε το πρόβλημα με τα αδέσποτα; Τριάντα δύο χρόνια γράφει αυτή η πένα και ποτέ δεν διεκδίκησα το αλάθητο του Πάπα, αλλά θυμηθείτε με και το Καταφύγιο για τα αδέσποτα, ο Καλαντζής θα το κάνει! Εδώ είμαστε και θα το δούμε. Δεν ξέρω αυτό το παιδί εκτός από πολυτεχνείο αν έχει σπουδάσει και κλασσική μουσική,αν παίζει σκάκι , αλλά η μαεστρία του είναι άξια αναφοράς . Και μαέστρος και αποστομωτικός, κίνηση ΜΑΤ (!) και η… επανάσταση (λέμε τώρα) σταμάτησε πριν καν αρχίσει!

Πάμε τώρα στη συνεργασία που έχει συνάψει με τη ΔΕΠΑΝ Ο Δήμος Πρέβεζας. Για τους λόγους τους οι οποίοι είναι σεβαστοί, η Δημοτική αρχή Πρέβεζας και ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος επέλεξαν να συνεργαστούν με τη ΔΕΠΑΝ. Το αν εγώ έχω διαφορετική άποψη για το πως θα έπρεπε να κινηθεί ο δήμος, ποσώς ενδιαφέρει τους κυβερνώντες τον δήμο Πρέβεζας. Αυτούς ψήφισε ο λαός, αυτοί διαχειρίζονται τις τύχες του τόπου μας.

Όλα καλά μέχρι εδώ; Αν ήταν ανέφικτη η συνεργασία με το ΚΤΥΠ για την ανέγερση του κτιρίου του μουσικού σχολείου με τη ΔΕΠΑΝ παρουσιάζει απελπιστική καθυστέρηση αφού δεν υπάρχει μελέτη και δεν έχει παρουσιαστεί καν προμελέτη. Επίσης καθυστέρηση παρατηρείται και στο ανοιχτό κέντρο Εμπορίου το OPEN MALL από τον Δήμο Πρέβεζας που και για αυτό το ζήτημα η δημοτική αρχή Πρέβεζας συνεργάζεται με τη ΔΕΠΑΝ. Ανησυχούμε άδικα για τις παραπάνω καθυστερήσεις; Ίδωμεν…

Σπύρος Πλέουρας για τους πολλούς-Τομεάρχης για τους λίγους…

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα