Πέμπτη, 25/04/2024 | 08:14

Κώστας Μπάρκας: Τι κερδίζουν τα νοικοκυριά από την Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ

515 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/02/2022, 2:11 μμ | 0 σχόλια

Κώστας Μπάρκας: Τι κερδίζουν τα νοικοκυριά από την Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για τα καύσιμα, με την κυβέρνηση να αρνείται

Σε μια περίοδο που η χώρα είναι στις κορυφαίες θέσεις ως προς την ακρίβεια των καυσίμων, όταν παράλληλα καταγράφει αρνητικές πρωτιές ακρίβειας στο ρεύμα, η κυβέρνηση αρνείται να κάνει δεκτή, για ακόμη μια φορά, την Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα Καύσιμα. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία και είναι έκθετη απέναντι στους πολίτες, από τη στιγμή που ήδη δεκαεννέα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν προχωρήσει σε μειώσεις και όταν οι Ευρωπαϊκές Αρχές (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) είναι θετικές σε μέτρα φοροελαφρύνσεων στην Ενέργεια, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες και στην Ελλάδα από την ακρίβεια που τροφοδοτούν οι διεθνείς ανατιμήσεις.
Με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το κάθε νοικοκυριό θα πλήρωνε τουλάχιστον 300 ευρώ λιγότερα ανά 1.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης, ανάλογα και με τη διαμορφούμενη τιμή σε κάθε περιοχή.
Όσον αφορά στην αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων ο κάθε πολίτης, για το ΙΧ αυτοκίνητό του, θα πλήρωνε λιγότερο τουλάχιστον 25 ευρώ ανά γέμισμα, ουσιαστικά δηλαδή κατά μέσο όρο τουλάχιστον 100 ευρώ λιγότερα μηνιαία για όσους μετακινούνται καθημερινά για την εργασία τους με το ΙΧ.
Επιπλέον σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης, κάθε πολίτης θα πλήρωνε τουλάχιστον 6€ λιγότερα για κάθε γέμισμα που θα έκανε στο ρεζερβουάρ του.
Παράλληλα, σε σχέση με το αγροτικό πετρέλαιο, καθώς μία μεσαία αροτριαία καλλιέργεια για όλο τον χρόνο χρειάζεται περίπου 20.000 λίτρα πετρελαίου, με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ θα πλήρωναν λιγότερα 2.000€. Επιπλέον με την ίδια τροπολογία, μία βαμβακοσυλεκτική μηχανή θα εξοικονομούσε σε κάθε γέμισμα 40€.
Τέλος, ένα φορτηγό που εκτελεί μεταφορές από την Κεντρική Ελλάδα προς την Αθήνα και πίσω, χρειάζεται γύρω στα 300 λίτρα πετρελαίου για το κάθε δρομολόγιο. Στα 15 δρομολόγια που εκτελεί μηνιαία από και προς την Αθήνα, με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα ξόδευε περίπου 450 ευρώ λιγότερα χρήματα μηνιαίως.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα