Πέμπτη, 28/03/2024 | 12:21

Κώστας Μπάρκας: Ζητά απάντηση για τη μεταφορά του τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα

494 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/02/2022, 11:34 πμ | 0 σχόλια

Την Υπουργό Παιδείας καλεί στη Βουλή να απαντήσει ο Κώστας Μπάρκας για τη μεταφορά του τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα

Στη Βουλή καλεί την Υπουργό Παιδείας να απαντήσει για το μέλλον του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.
Όπως αναφέρεται στην Επίκαιρη Ερώτηση, η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία της Πρέβεζας και σύσσωμοι κοινωνικοί, επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς, καθώς και οι αυτοδιοικητικές αρχές του τόπου είναι κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο μεταφοράς του τμήματος από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα.
Ο κ. Μπάρκας, επισημαίνει ότι το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Πρέβεζας διαθέτει όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια, τα οποία ορίζουν τον ακαδημαϊκό λόγο ύπαρξής του, όπως ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, υποδομές, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Μεταπτυχιακό/ Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών, ανταποκρινόμενο πλήρως στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
Με την Επίκαιρη Ερώτηση ερωτάται η αρμόδια Υπουργός, σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί, ώστε το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Πρέβεζα να παραμείνει, συνεχίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία του στην πόλη της Πρέβεζας.
Ακολουθεί αναλυτικά η κατατεθείσα Επίκαιρη Ερώτηση, η οποία αναμένεται να συζητηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα:

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2022

Επίκαιρη Ερώτηση
Προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: «Παραμονή του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην πόλη της Πρέβεζας»

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Πρέβεζας η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για μεταφορά της έδρας του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, μετά από είκοσι τρία (23) χρόνια παραμονής του, από την Πρέβεζα στα Γιάννενα.
Ένα τμήμα που έχει σταθερά ανοδική πορεία στη διάρκεια των χρόνων και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικής, πνευματικής, οικονομικής και πολιτισμικής ζωής της κοινωνίας της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής.
Το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Πρέβεζας διαθέτει όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια, τα οποία ορίζουν τον ακαδημαϊκό λόγο ύπαρξής του, όπως ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, υποδομές, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Μεταπτυχιακό/ Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών, ανταποκρινόμενο πλήρως στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
Η απόφαση της Συγκλήτου δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία της Πρέβεζας και σύσσωμοι κοινωνικοί, επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς, καθώς και οι αυτοδιοικητικές αρχές του τόπου είναι κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο μεταφοράς του τμήματος από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί, ώστε το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Πρέβεζα να παραμείνει, συνεχίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία του στην πόλη της Πρέβεζας;

Ο Επερωτών Βουλευτής
Μπάρκας Κωνσταντίνος

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα