Παρασκευή, 29/03/2024 | 07:57

Η μόνη αλήθεια για το Πανεπιστημιακό τμήμα στην Πρέβεζα- Χοντρά επεισόδια…-Γράφει ο Σπύρος Πλέουρας

1660 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/02/2022, 8:58 πμ | 0 σχόλια

Ο Τομεάρχης νομίζει πως σχολιάζει την επικαιρότητα Νο 10…

Είδα χθες έναν πανικό, είδα κάτι χαρακτηρισμούς για το ζήτημα του Πανεπιστημιακού τμήματος, ο καθένας έβγαζε χολή στο πολιτικό πρόσωπο που δεν συμπαθεί στα Social και κατάλαβα ότι ήταν η στιγμή για να γράψω κείμενο για το Καρναβάλι του Κομιτάτου κι αυτό έκανα, κόντρα στο ρεύμα… δηλαδή!

Δεν είμαι εκπρόσωπος φορέα, δεν είμαι αιρετός, την άποψή μου όμως την έχω διατυπώσει και στην έντυπη και στη διαδικτυακή ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση αναφορικά με την Οικονομική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, οι συνθήκες διδασκαλίας των σπουδαστών στην οικονομική σχολή στα Γιάννενα, δεν περιποιούν τιμή, για μια χώρα που υποτίθεται ότι έδωσε τα φώτα του πολιτισμού και της δημοκρατίας σε όλο τον πλανήτη. Να στιβάζονται σπουδαστές σαν τσαμπιά από σταφύλια; Να κάνουν μαθήματα στο κυλικείο και σε αποθήκες και να πρέπει να πάει κι άλλο τμήμα εκεί σε αυτή τη σχολή σε αυτές τις συνθήκες; Όνειδος!

Και υπάρχει ένα κτίριο σύγχρονο, με καινούργιες αίθουσες, αμφιθέατρα για να φιλοξενηθεί η οικονομική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Πρέβεζα. Αυτή ήταν και είναι η δική μου άποψη. Εύλογα θα με ρωτήσετε Και τι είσαι εσύ παιδί μου που γράφεις άποψη για το θέμα, φορέας; Ποιητής; Μια άποψη διατύπωσα και διατυπώνω βρε παιδιά, δεν προσπάθησα να την επιβάλλω, αν και θα ήθελα να γίνει πράξη.

Δεν επιτρέπεται ούτε άποψη να έχουμε; Τι είμαστε; Βόρεια Κορέα;

Καταρχήν σχετικά με την γνωμοδότηση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για μεταφορά του τμήματος Χρηματοικονομικής και λογιστικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, ήταν το Χρονικό μιας προαναγγελθείσας γνωμοδότησης. Περιμένατε κάτι διαφορετικό; Αυτή την τάση δεν είχαν όλο αυτό το διάστημα; Είχατε βγάλει κανένα άλλο συμπέρασμα; Απορώ πως μπορεί κάποιος ή κάποιοι από τους δικούς μας να… “παραμυθιάστηκαν”. Κι όχι μόνο παραμυθιάστηκαν αλλά από το μεσημέρι της Τρίτης κάποιοι μετάφεραν και “καλό κλίμα” . Πως το κατάλαβες παιδάκι μου το καλό κλίμα μπορείς να μου πεις; Ωραίες εκτιμήσεις κάνουν ορισμένοι…

Και επειδή η σύγκλητος γνωμοδότησε να μεταφερθεί το τμήμα από την Πρέβεζα στα Γιάννενα αυτό αποτελεί την οριστική εξέλιξη; Είναι ντε φάκτο; Τέλειωσε; Έφυγε;
Μη βιάζεστε, όπως δε βιάστηκα εγώ να γράψω, ούτε να ενσπείρω πανικό που δεν είναι και ο καλύτερος σύμβουλος, απεναντίας… Δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις και λάθος κλίμα στον τόπο.

Και κάτι άλλο. Για την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα απολογηθεί ο βουλευτής της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης; Αν είχε πάρει απόφαση η κυβέρνηση, ναι να απολογηθεί ο βουλευτής, όχι όμως επειδή αποφάσισε, μάλλον γνωμοδότησε η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, να απολογηθεί ο βουλευτής, έλεος δηλαδή. Το ίδιο ισχύει και για τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου και το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο. Αν είναι δυνατόν, θα απολογηθούν για την γνωμοδότηση της συγκλήτου οι φορείς μας;

Τι είναι αυτοί που μας εκπροσωπούν; Κρετίνοι; Χαχόλοι; Σας παρακαλώ! Ο σεβασμός που απαιτείται απέναντι στους αιρετούς μας, είναι σεβασμός απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία.
Έχουμε τρεις μορφωμένους ανθρώπους, που τέλειωσαν το πανεπιστήμιό τους και με την ψήφο του λαού, είναι εκεί που είναι. Σεβαστή και η κριτική που τους γίνεται και θα τους γίνεται ενίοτε και σκληρή, αλλά η πολιτική ανθρωποφαγία και οι ακραίοι χαρακτηρισμοί είναι άλλα πράγματα και κάνουν και την ίδια τη ντροπή να… ντραπεί!

Κατόπιν συνεννοήσεως με τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η πολιτική άποψη του βουλευτή Στέργιου Γιανάκη, την οποία και μετέφερε ο Στράτος Ιωάννου όταν μίλησε. Και επειδή όλα έχουν τη σημασία τους για το πως κινούνται οι αιρετές αρχές του τόπου, Στέργιος Γιαννάκης, Στράτος Ιωάννου και Νίκος Γεωργάκος είναι ενωμένοι σαν γροθιά για το συγκεκριμένο ζήτημα. Και μαζί με αυτούς και ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας που με το “Ο αγώνας συνεχίζεται” τα λέει όλα…

Προσέξτε γιατί αυτή η άνευ όρων … πολιτική ανθρωποφαγία που επιχειρήθηκε, μόνο καλό δεν κάνει στην περίπτωση του Πανεπιστημιακού τμήματος Χρηματοοικονομικής και λογιστικής και την παραμονή του στην Πρέβεζα.
Αν τρωγόμαστε μεταξύ μας σε σοβαρά ζητήματα, τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, ανδρείκελα, λιποτάκτες, οσφυοκάμπτες…

Η μόνη αλήθεια για το Πανεπιστημιακό τμήμα στην Πρέβεζα, είναι ότι υπήρξε μια απόφαση θέλετε, γνωμοδότηση θέλετε της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που δεν έχει οριστική ισχύ.
Τι μας έδειξαν; Τις προθέσεις τους. Δεν τις ξέραμε; Δεν τις περιμέναμε; Είμαστε τόσο ευκολόπιστοι; Οριστική εξέλιξη δεν υπάρχει, την οριστική απόφαση θα την πάρει η κυβέρνηση, την οριστική απόφαση θα την πάρει το υπουργείο παιδείας.

Άντε και επειδή με αγαπάτε και το δείχνετε μέσα από τις χιλιάδες αναγνώσεις σας στη στήλη, σας δίνω και μία αποκλειστικότητα επειδή σας αγαπώ κι εγώ.

Επαναλαμβάνω οριστική απόφαση δεν υπάρχει, την οριστική απόφαση θα την πάρει η κυβέρνηση και το υπουργείο.
Αν ο μη γενοιτο κάνει το ολέθριο σφάλμα η κυβέρνηση, αν ο μη γενοιτο κάνει το ολέθριο σφάλμα το υπουργείο και ταυτιστεί με τη γνωμοδότηση της συγκλήτου- εύχομαι να μη χρειαστεί να επιβεβαιωθώ- θα έχουμε χοντρά επεισόδια.
Και δεν μιλάω για κλείσιμο δρόμων, για πανό και τα σχετικά, όχι καλέ, αυτά είναι πολύ light μπρος σε αυτό που θα έρθει… Σας μιλάω για πολιτικό σεισμό!!!

Σπύρος Πλέουρας για τους πολλούς-Τομεάρχης για τους λίγους

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα