Πέμπτη, 28/03/2024 | 17:23

Η δημοσκόπηση – έκπληξη με τη μεγαλύτερη ανατροπή της τετραετίας

734 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/02/2022, 6:59 μμ | 0 σχόλια

Στις επτά μονάδες, από τις οκτώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα, μειώνεται η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται, καταγράφοντας μικρές απώλειες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (32% από 33%), ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στα ίδια επίπεδα (25%), ενώ νέα άνοδο εμφανίζει το Κίνημα Αλλαγής (13% από 11% τον Δεκέμβριο), το οποίο εισπράττει ισόποσα δυσαρεστημένους ψηφοφόρους τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ (8% από το κάθε κόμμα).

Ο περίπατος έγινε ντέρμπι: Η δημοσκόπηση – έκπληξη με τη μεγαλύτερη ανατροπή της τετραετίας

Αναφορικώς με τις συσπειρώσεις των κομμάτων (με βάση τους ψηφοφόρους του 2019), η ΝΔ εντοπίζεται στο 68%, χάνοντας 6% προς το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και 8% προς το ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει συμπαγής σε ποσοστό 67%.

Επίσης, η κυβέρνηση ευθύνεται για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα» αποφαίνονται οι συμμετέχοντες στη μέτρηση σε ποσοστό 83%, ενώ αναφορικά με την αποζημίωση των 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο στην Αττική Οδό εκτιμούν πως θα δοθούν κυρίως για να αποποιηθεί η κυβέρνηση την ευθύνη (32%) και για να μην προσφύγουν δικαστικώς όσοι εγκλωβίστηκαν (30%).

Ο περίπατος έγινε ντέρμπι: Η δημοσκόπηση – έκπληξη με τη μεγαλύτερη ανατροπή της τετραετίας

Όσον αφορά τον εγκλωβισμό των οδηγών, υποστηρίζουν πως φταίνε η κακή προετοιμασία και οι χειρισμοί της ΝΔ (36%) και σε ποσοστό 32% η ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης.

Χαρακτηριστικό της αγανάκτησης των πολιτών είναι το υψηλό ποσοστό (73%) απόρριψης της «συγγνώμης» του κ. Μητσοτάκη, η οποία όμως δεν συνοδεύτηκε από παραιτήσεις.

Την ίδια ώρα, ως αποτυχημένες (65%) λογίζονται οι αλλαγές που έγιναν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού με τη δημιουργία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σε σχέση με τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 36% των θετικών γνωμών (και 52% των αρνητικών), ο Αλέξης Τσίπρας το 21% (και 66% αρνητικές), ο Νίκος Ανδρουλάκης το 19% (28% αρνητικές και 49% ουδέτερες), ο Δημήτρης Κουτσούμπας το 11%, ο Γιάνης Βαρουφάκης το 7% κι ο Κυριάκος Βελόπουλος το 5%.

ΠΗΓΗ-φωτό: instanews.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα