Πέμπτη, 28/03/2024 | 13:33

Εργατικό Κέντρο Άρτας: κάλεσμα συμπαράστασης στους μαθητές που δικάζονται

506 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/02/2022, 4:34 μμ | 0 σχόλια

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ
Ο ατέλειωτος κύκλος της σαπίλας
Όλοι αυτοί οι «εραστές του νόμου και της τάξης», που καθαγιάζουν με τη νομιμότητα τους, όλη την σαπίλα, που θέλουν να διαμορφώσουν τη νέα γενιά σαν τα μούτρα τους, κατ΄ εικόνα και ομοίωση, του νόμιμου bachelor, της νόμιμης Φάρμας, του νόμιμου SURVIVOR, του νόμιμου Big Brother, της νόμιμης κλειδαρότρυπας, όλων των «νόμιμων» «αγαθών» που προσφέρει σε επάρκεια ο καπιταλισμός, θυμήθηκαν να προστατέψουν την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στέλνοντας στα δικαστήρια μαθητές γιατί αγωνίστηκαν το 2019.
Στη Φιλιππιάδα οι 8 μαθητές Γυμνασίου το 2019 (τώρα μαθητές σχολείων της Άρτας και της Φιλιππιάδας) διώκονται και οδηγούνται στα δικαστήρια μετά από μήνυση «αγανακτισμένου» γονέα, ενώ δυό μέρες αργότερα, δικάζονται 4 μαθητές στα Γιάννενα, μετά από μήνυση της διευθύντριας. Το «έγκλημα» των μαθητών ήταν ότι αντί να αξιοποιούν το χρόνο τους, βλέποντας τις «διδακτικές» διαφημίσεις των εταιρειών αρωμάτων, με ωραίες κυρίες που τις βιάζουν 5 – 6 αντίστοιχοι ωραίοι κύριοι, αντί να παρακολουθούν τις εξαγγελίες, για τα «καλά της νομιμότητας του χασίς», «έχαναν» το χρόνο τους υλοποιώντας τις αποφάσεις των μαθητικών συμβουλίων τους για κινητοποιήσεις.


Η όποια κίνηση ποινικοποίησης των μαθητικών κινητοποιήσεων, δεν είναι απλώς καταδικαστέα. Σηματοδοτεί, τον καθαγιασμό της σαπίλας ενός συστήματος που η διέξοδος του είναι να τσακίσει όποιον αντιστέκεται. Σηματοδοτεί την αποδοχή της κοινωνίας της εκμετάλλευσης, την αποδοχή της δυστυχίας που πρέπει να ζει ο λαός μας, για να συγκεντρώνεται απρόσκοπτα ο πλούτος στην γνωστή παρέα των εκμεταλλευτών.
Το Εργατικό Κέντρο Άρτας, καλεί τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν τα μαθητοδικεία, την ποινικοποίηση του οργανωμένου αγώνα! Κανένας μόνος του απέναντι στην ποινικοποίηση των αγώνων! Η καλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό αποτελεί ο κοινός αγώνας μαθητών, γονιών εκπαιδευτικών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου που τσακίζει το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή των εργατικών – λαϊκών οικογενειών.
Όλοι την Τετάρτη 23 Φλεβάρη από τις 9.οο το πρωί, έξω από τα δικαστήρια της Άρτας, για συμπαράσταση στους διωκόμενους μαθητές.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα