Πέμπτη, 28/03/2024 | 10:24

Επιτροπή Πρέβεζα: Ίδρυση νέου πολιτιστικού φορέα

497 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/02/2022, 11:46 πμ | 0 σχόλια

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 .….. στο σήμερα και το αύριο

Για τα μέλη της επιτροπής ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021, ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, η περσινή χρονιά αποτέλεσε μία όμορφη περιπέτεια προσφοράς και γνώσης. Μέσα από τις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η επιτροπή με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης, τα μέλη της είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν στο κοινό της Πρέβεζας μια σειρά από ποιοτικές εκδηλώσεις, να αναδείξουν την τοπική ιστορία και να προβάλουν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή πανελλαδικά, αλλά και τα μέλη της επιτροπής κέρδισαν σε γνώσεις, αφού εντρύφησαν στην ιστορία της Επανάστασης και της εποχής της.
Η ευρύτατη αποδοχή, τα όμορφα σχόλια και τα θερμά λόγια των συμπολιτών μας, αλλά και η προσωπική μας επιθυμία για προσφορά και η αγάπη μας για τον τόπο, μας ωθούν στο να συνεχίσουμε αυτή την όμορφη περιπέτεια, καθώς οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που διαγράφονται στο μέλλον είναι πολλές. Έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ίδρυση ενός συλλόγου, με την ονομασία ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Ο νέος σύλλογος, θα δραστηριοποιηθεί, όπως και η Επιτροπή 1821-2021, στον τομέα του πολιτισμού και σε θέματα περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τοπικούς και επιστημονικούς φορείς, μέσα από τρεις κεντρικούς άξονες:
• Την προβολή της ιστορίας της περιοχής μας, και την ανάδειξη σημείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής με ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον.
• Την ανάδειξη περιοχών με ιδιαίτερο φυσικό κάλος και αξία, την πραγματοποίηση δημιουργικών παρεμβάσεων σε αυτές, και την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα.
• Την πραγματοποίηση ποιοτικών και πρωτότυπων πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα συνδιαλέγονται με τους πολίτες, και την πραγματοποίηση δημιουργικών και εικαστικών παρεμβάσεων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.
Με την ίδια διάθεση λοιπόν, προχωρούμε στην ίδρυση του νέου πολιτιστικού φορέα, με σκοπό τη συνέχεια της προσφοράς στον τόπο και τους συμπολίτες μας, και καλούμε όσους θέλουν να μας συνδράμουν και να συνεργαστούν μαζί μας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα