Σάββατο, 20/04/2024 | 03:06

Εντυπωσίασε η Ήπειρος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού

580 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/02/2022, 2:03 μμ | 0 σχόλια

Εντυπωσίασε η Ήπειρος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού
Στράτος Ιωάννου: «Αναγνωρίζεται η επιτυχημένη πορεία της Περιφέρειας Ηπείρου στον Τουρισμό»

Tην Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, η πρώτη με τον νέο υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια, στην οποία παρευρίσκονταν οι Περιφερειάρχες και θεματικοί αντιπεριφερειάρχες από όλη την Ελλάδα. Την Ήπειρο εκπροσώπησαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου.


Ο υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας απευθυνόμενος στους Περιφερειάρχες της χώρας που σύσσωμοι έδωσαν το παρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε συμπαίκτες σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Ενώνουμε δυνάμεις και εργαζόμαστε σκληρά, με συναίσθηση της ευθύνης να επιστρέψει η ευημερία στη μέση ελληνική οικογένεια. Ξέρω ότι το κάνετε με επαγγελματισμό και με σοβαρότητα σε όλα τα θέματα και θέλω να ξέρετε ότι το Υπουργείο Τουρισμού στέκεται δίπλα σας με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία».
Ο υπουργός κ. Κικίλιας εξήρε την δουλειά που κάνει η Ήπειρος στον τομέα του τουρισμού, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την μεγάλη αύξηση που έχει σε τουριστική κίνηση η Ήπειρος και συνεχάρη τον Περιφερειάρχη και τον καθ’ ύλην αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη. Ο Υπουργός, μάλιστα, ο οποίος είναι πολύ καλός γνώστης του αντικειμένου και κάνει μεγάλη μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να έρθει μεγάλος αριθμός τουριστών στην Ελλάδα, δήλωσε ενθουσιασμένος από τις επισκέψεις του στην Ήπειρο.


Ο Αντιπεριφερειάρχης, υπεύθυνος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει προωθήσει στην Ήπειρο και αφορούν την επιτυχημένη προβολή της Ηπείρου με βάση το τρίπτυχο «Τουρισμός, Πολιτισμός και Τοπικά Προϊόντα». Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Την τελευταία δεκαετία η Ήπειρος, αυτός ο πανέμορφος, προικισμένος τόπος, από την τουριστική αφάνεια και τις τελευταίες θέσεις στις προτιμήσεις επισκεπτών έχει πλέον γίνει προορισμός υψηλής προτεραιότητας, δηλαδή τον βάζουν ψηλά στις επιλογές τους οι επισκέπτες τόσο Έλληνες όσο και ξένοι. Και αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στις ροές τουριστών στην περιοχή μας οι οποίες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια παρά του ότι διανύσαμε και την τεράστια κρίση του κορονοϊού. Η τουριστική άνοδος της Ηπείρου περιγράφεται ως θεαματική και μάλιστα είναι φανερό ότι δεν θα σταματήσει εδώ αλλά ότι έχει ακόμα πολύ μέλλον.»
Ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε επίσης στην δουλειά που γίνεται από την Περιφέρεια στην αναβάθμιση των υποδομών στην Ήπειρο, όπως την αναβάθμιση του οδικού δικτύου. Επίσης, αναφέρθηκε στις υποδομές για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως τα δυο καταδυτικά πάρκα που θα δημιουργηθούν στην Ήπειρο, το καινοτόμο πρόγραμμα των Πολιτιστικών Διαδρομών στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, που αποτελεί πρότυπο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης, τη σχεδιαζόμενη δημιουργία του Ποδηλατόδρομου «Ιόνια Διαδρομή», το έργο ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των Ιαματικών λουτρών, Πρέβεζας, τη δημιουργία Αλιευτικών καταφυγίων μεικτής χρήσης, κ.α.
Επιπλέον ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννου ζήτησε ισότιμη στήριξη από το Υπουργείο, για ισόρροπη ανάπτυξη αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου η ισότιμη και δίκαιη στήριξη όλων των Περιφερειών της Ελλάδας, τόσο των τουριστικά ώριμων όσο και των ανερχόμενων. Μάλιστα, για να επιτευχθεί ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη της χώρας και όχι σημειακές υπερσυγκεντρώσεις τουριστικών ροών και κορεσμός προορισμών απαιτείται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και προτεραιότητα στις περιφέρειες οι οποίες είναι ανερχόμενες τουριστικά. Αυτό αποτελεί δίκαιη και ισόρροπη στήριξη. Με τον τρόπο αυτόν επιτυγχάνεται η διασπορά της τουριστικής ανάπτυξης σε όλη την επικράτεια αλλά και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ιδιαιτέρως με τη στήριξη των μη καλοκαιρινών προορισμών. Αυτό δεν εξασφαλίζει απλώς την ενίσχυση νέων προορισμών, την μερική ανακούφιση των προορισμών μεγάλης ζήτησης, αλλά έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον, διότι αποφεύγεται η σημειακή επιβάρυνση συγκεκριμένων προορισμών και περιορίζεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των τουριστικών ροών.»
Ακολούθως, ο κ. Ιωάννου ζήτησε χρηματοδότηση από το Υπουργείο για να χρηματοδοτηθούν τα αλιευτικά καταφύγια, το λιμάνι της Πρέβεζας αλλά και η επέκταση του χιονοδρομικού κέντρου του Ανηλίου, από τα 320 εκ διαθέσιμων πόρων του Υπουργείου.
Τέλος, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον υπουργό κ. Β. Κικίλια, την υφυπουργό τουρισμού κ Σοφία Ζαχαράκη, τη γ. γραμ, τουριστικής Πολιτικής και ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου και από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημ. Φραγκάκη να δρομολογηθεί συνεργασία για την τουριστική προβολή της Ηπείρου σε πρόγραμμα «συνδιαφήμισης» με τον ΕΟΤ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα