Παρασκευή, 29/03/2024 | 03:29

Δημοτικό συμβούλιο Ζηρού: Ομόφωνα αρνητική απόφαση για εγκατάσταση Φ/Β Σταθμού στην Κρανιά

897 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/02/2022, 6:00 μμ | 0 σχόλια

Ομόφωνα αρνητική η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση Φ/Β Σταθμού στην Κοινότητα Κρανέας

Ομόφωνα αρνητική ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην περίπτωση εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού σταθμού στην Κοινότητας Κρανέας.
Το θέμα με τίτλο: «Διατύπωση γνώμης στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου – δραστηριότητα «Φ/Β Σταθμός, ισχύος 70,00 MW, στη θέση ‘’ΒΟΪΔΙ‘’ και των συνοδών έργων, στις Δ.Κ. Κρανέας και Θεσπρωτικού του Δήμου Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου», συζητήθηκε εκτενώς κατά τη χθεσινή (2/2/2022) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρουσία συνδημοτών και εκπροσώπων του ΤΟΕΒ, (ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ ΜΠΑΪΔΑ – ΜΑΥΡΗ) διατρανώθηκε η πλήρης αντίθεση στην εγκατάσταση σταθμού φωτοβολταϊκών στη θέση Βόιδι της Κοινότητας Κρανέας.
Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, ανέλυσε τους λόγους της αντίθεσης της δημοτικής αρχής στη συγκεκριμένη εγκατάσταση (σ.σ. έντονες ανθρώπινες δραστηριότητες στην περιοχή, ενεργές σταυλικές εγκαταστάσεις, μελισσοκομικές δραστηριότητες, εγκαταστάσεις ΤΟΕΒ, κάλυψη τεράστιας έκτασης, άμεση επίδραση στη βιοποικιλότητα και το μικροκλίμα της περιοχής, βρίσκεται πλησίον του αστικού ιστού κ.ά) και ζήτησε τη σύμπνοια στον κοινό αγώνα.
Αναφορά έκανε με παρέμβασή του και ο δικηγόρος κ. Τρύφωνας Κόλλιας, τον οποίο έχει ορίσει ο Δήμος για τη νομική απόκρουση του ζητήματος. Ο κ. Κόλλιας αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, υπογραμμίζοντας την πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την δημοτική αρχή και όλους τους τοπικούς φορείς σε μία κοινή προσπάθεια για θετική έκβαση της υπόθεσης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα