Παρασκευή, 29/03/2024 | 16:03

Δήμος Ιωαννιτών: Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση στα Μαγκλαραίικα

510 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/02/2022, 1:35 μμ | 0 σχόλια

Την σύμβαση για το έργο αναβάθμισης κοινόχρηστου χώρο στον εσωτερικό ιστό της Ανατολής –περιοχή Μαγκλαραίικα- υπέγραψε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ με τον ανάδοχο.
Πρόκειται για μία μεγάλη παρέμβαση που θα αλλάξει ριζικά τον χώρο και θα τον μετατρέψει σε ένα σύγχρονο πάρκο.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Πράσινο Ταμείο με προϋπολογισμό 1.095.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα περιλαμβάνει την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου που περιβάλλεται από τις οδούς Παλαιολόγου, Ιουστινιανού και Ηρακλείου 3.473 τετραγωνικών μέτρων, την κατασκευή παράπλευρου πεζόδρομου, καθώς και την ανακατασκευή των οδών που περιβάλλουν την πλατεία, όπως και των πεζοδρομίων.
Ο χώρος παρέμβασης έχει τρεις μεγάλες θεματικές περιοχές.


– Στην πρώτη θεματική περιοχή, στο βορειοδυτικό τμήμα διαμορφώνεται ένα σύμπλεγμα κυκλικών καθιστικών με κρυφούς φωτισμούς και νησίδες πρασίνου με δέντρα.
– Στην δεύτερη θεματική περιοχή στο νοτιοανατολικό τμήμα διαμορφώνεται σε κυκλικό σχήμα η παιδική χαρά, η οποία θα είναι περιφραγμένη. Θα εξοπλιστεί πλήρως και θα πιστοποιηθεί.
– Στην τρίτη θεματική περιοχή διαμορφώνεται ένας ελεύθερος χώρος πρασίνου τον οποίο διατρέχει διάδρομος από ειδικά διαμορφούμενο βιομηχανικό δάπεδο για παιχνίδι με ποδήλατα.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς ένα ακόμη σημαντικό έργο περνά στο στάδιο της υλοποίησης.
Ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος σε δήλωσή του σημείωσε ότι ένας χώρος ζωτικής σημασίας για την περιοχή της Ανατολής αλλάζει και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς.
«Πρόκειται για μία παρέμβαση ιδιαίτερης σημασίας. Θέλω να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία για την δουλειά που έκανε και καταφέραμε μέσα σε χρόνο ρεκόρ να εντάξουμε το έργο στο Πράσινο Ταμείο, να το δημοπρατήσουμε και να έχουμε υπογράψει την σύμβαση ώστε να ξεκινήσει και με την ολοκλήρωσή του να αποδοθεί στους πολίτες», τόνισε ο κ. Αρλέτος.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα