Παρασκευή, 26/04/2024 | 21:10

Όμιλος για την Unesco Πρέβεζας: Εγκατελειμένος και φθαρμένος ο Ανδριάντας του Οδυσσέα Ανδρούτσου

495 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/02/2022, 11:58 πμ | 0 σχόλια

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ
Στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας είναι τοποθετημένος ο ανδριάντας καθώς και τα οστά του μεγάλου Αγωνιστή και οπλαρχηγού της Ελληνικής Επανάστασης, Οδυσσέα Ανδρούτσου, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Πρέβεζα και αποτελεί μέρος της Ιστορίας της πόλης μας.
Στις 24/08/2020 ο Όμιλος ενόψει και της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, κατέθεσε αίτηση προς τον Δήμο Πρέβεζας (αριθμ. πρωτ. 15422), με την οποία ζητούσε την άδεια για να αναλάβει τις απαραίτητες επεμβάσεις συντήρησης του Μνημείου καθώς και αποκατάστασης των φθαρμένων μελών (του Ανδριάντα και της βάσης), με διόλου ευκαταφρόνητο κόστος.
Με την αίτηση υποβλήθηκαν συννημένα τεχνική έκθεση συντήρησης πιστοποιημένου συντηρητή Αρχαιοτήτων και έργων Τέχνης από το Υπουργείο Πολιτισμού συντηρητή καθώς και βιογραφικό του συντηρητή ο οποίος συνεργάζεται με Εφορείες Αρχαιοτήτων, την Εκκλησία της Ελλάδος, με μουσεία,με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.λ.π.
Δυστυχώς μέχρι και σήμερα παρόλο που έχει περάσει χρονικό διάστημα περίπου ενάμιση χρόνου, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από το Δήμο.
Από το γραφείο πρωτοκόλλων του Δήμου πληροφορηθήκαμε ότι η αίτηση είχε χρεωθεί στο γραφείο του κ. Δημάρχου καθώς και στην πρώην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αθηνά Κωνσταντάκη.
Οι εορτασμοί πέρασαν και ο Οδυσσέας στέκει εκεί στην Ομώνυμη πλατεία εγκαταλειμμένος και αφημένος στην φθορά του χρόνου, χωρίς να μας δίνεται η δυνατότητα να του αποδώσουμε ένα ελάχιστο φόρο τιμής.
Τα συμπεράσματα δικά σας…

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα