Τετάρτη, 22/05/2024 | 14:04

«Είσαι η ντροπή της κοινωνίας» είπε ο καθηγητής στον 12χρονο μαθητή που φόρεσε φούστα

1499 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/02/2022, 10:08 μμ | 0 σχόλια

Σε ένδειξη συμπαράστασης στον μαθητή, τα κορίτσια φόρεσαν γραβάτα και τα αγόρια φούστα, περνώντας το μήνυμα ότι «τα ρούχα δεν έχουν φύλο» – Τι δήλωσαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του 15μελούς του μουσικού σχολείου στο protothema.gr για το πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα
Ισχυρό κύμα συμπαράστασης έχει ξεσηκωθεί, τις τελευταίες ώρες, με αφορμή το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο μουσικό σχολείο στο Ίλιον, όπου μαθητής εμφανίστηκε με φούστα και ο καθηγητής προχώρησε σε φραστική επίθεση.

Το προεδρείο του 15μελους υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως δεν υπήρξε «τιμωρία ή κάτι σχετικό με αυτό, όλα λύθηκαν ενδοσχολικά».

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο εκπαιδευτικός εκστόμισε άσχημη κουβέντα αναφέρεται και από τις δύο πλευρές.

Από τον γονέα που κατήγειλε τη συμπεριφορά του καθηγητή και από το ίδιο το σχολείο.

Ο καθηγητής, θέλοντας να επιπλήξει τον μικρό μαθητή, προέβη σε προσβλητικό χαρακτηρισμό, καθώς φέρεται να είπε στο παιδί «είσαι ντροπή της κοινωνίας».

Σε μια συγκινητική κίνηση, που αποδεικνύει την έμπρακτη συμπαράστασή τους, προχώρησαν οι συμμαθητές του 12 αγοριού. Τα κορίτσια εμφανίστηκαν με παντελόνι και γραβάτα και τα αγόρια με φούστα.

Ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του 15μελούς του μουσικού σχολείου μίλησαν αποκλειστικά στο protothema.gr και τόνισαν ότι το δυσάρεστο περιστατικό που συνέβη ανάμεσα σε μαθητή και καθηγητή έχει λήξει και «πλέον όλα κυλούν φυσιολογικά στο σχολικό τους συγκρότημα».

Το θέμα αμέσως πήρε διαστάσεις.

Ο πρόεδρος του 15μελούς του μουσικού σχολείου υπογράμμισε τα εξής: «Στο σχολείο μας έγινε συμβάν το οποίο λύθηκε ενδοσχολικά. Υπήρχε ένα παιδί, το οποίο ήρθε στο σχολείο με φούστα και κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας, ένας καθηγητής τον βρήκε στο προαύλιο κάνοντάς του σχόλιο για την φούστα. Το σχόλιο που αναφέρθηκε και στο διαδίκτυο και που ισχύει ήταν η κουβέντα του καθηγητή προς το παιδί ότι είσαι η ντροπή της κοινωνίας. Αυτό το περιστατικό λύθηκε ενδοσχολικά και η σχολική μας κοινότητα το αντιμετώπισε. Καταρχάς να πούμε ότι δεν υπήρξε τσακωμός μεταξύ του παιδιού και του καθηγητή. Απλά ο καθηγητής βλέποντας το παιδί πήγε εκεί να του μιλήσει, λέγοντας του και αυτήν την άσχημη κουβέντα. Επειδή διαβάσαμε διάφορα πράγματα που δεν ίσχυουν, όπως παράδειγμα, ότι το παιδί αποβλήθηκε, τιμωρήθηκε και πως έφυγε από το σχολείο μας, έχω να πω ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά, το θέμα λύθηκε όμορφα μέσα στο σχολείο και όλα είναι καλά».

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του 15μελούς του σχολείου τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής: «Τιμωρία ή κάτι σχετικό με αυτό, δεν υπήρξε, όλα λύθηκαν ενδοσχολικά. Εγώ αυτό πουθέλω να συμπληρώσω είναι ότι αφού μαθεύτηκε το περιστατικό της διένεξης του παιδιού με τον καθηγητή για το ντύσιμό του, την επόμενη μέρα μεγάλο μέρος των μαθητών του σχολείου μας, αποφάσισαν να έρθουν στο σχολείο με φούστες ως ένδειξη συμπαράστασης του παιδιού. Γενικά το θέμα της ομοφυλοφιλίας συζητείται πολύ στις μέρες μας αλλά δεν είναι κάτι το οποίο μπορούμε να πούμε τώρα. Να πούμε ότι υπήρξε μεγάλη παραπληροφόρηση ως προς το τι έγινε αλλά και το πως διαχειρίστηκε η σχολική κοινότητα το περιστατικό και για αυτό επιλέξαμε να μιλήσουμε σε σας προκειμένου να απαντηθούν κάποια πράγματα».

Υπενθυμίζεται ότι o καθηγητής, σύμφωνα με καταγγελία γονέα στο protothema.gr, μόλις αντίκρισε τον μαθητή, άρχισε να τον προσβάλει, προκαλώντας τις αντιδράσεις των συμμαθητών του:

«Το σκηνικό έγινε Τρίτη μεταξύ ενός καθηγητή και ενός μαθητή της 1η Γυμνασίου. Το παιδί αν θέλει ή αισθάνεται κορίτσι είναι δικαίωμα του και δεν αφορά κανέναν πέρα από εκείνο και την οικογένεια του. Ο καθηγητής, σύμφωνα με τα παιδιά, έκανε ξεφτίλα το παιδί μπροστά σε όλη την τάξη. Έφτασε στο σημείο να το αποκαλέσει: “Nτροπή της κοινωνίας”. Το έβγαλε έξω από την τάξη και το έστειλε στο γραφείο της διεύθυνσης. Ειδοποιήθηκαν μέχρι και οι γονείς του παιδιού που πήγαν στο σχολείο και όπως ήταν φυσικό ζήτησαν εξηγήσεις».

ΠΗΓΗ-φωτό: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα