Παρασκευή, 29/03/2024 | 12:56

Στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του 2022 η Πρέβεζα

758 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/01/2022, 7:20 μμ | 0 σχόλια

Περιμένοντας να δρέψουμε καρπούς στον τουρισμό τη σαιζόν του 2020 μετά τα υπέρ το δέον ευοίωνα μηνύματα της τουριστικής περιόδου του 2019, δυστυχώς ακολούθησε η πανδημία του καλοκαιριού.

Το γεγονός ότι χάρη στην Περιφέρεια Ηπείρου, τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου, υπήρξε όλη αυτή η προσπάθεια της τουριστικής προβολής σε σημαντικές εκθέσεις του εξωτερικού, η έλευση δημοσιογράφων του εξωτερικού που ξεναγήθηκαν σε φυσικές ομορφιές, θέρετρα, ιστορικά μνημεία κλπ, έχουν καθορίσει ως ένα σημαντικό βαθμό τη θέση της Πρέβεζας, στο τουριστικό γίγνεσθαι.

Οι επί σειρά ετών προσπάθειες της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων κυρίως στο εσωτερικό της χώρας, βάζουν για τα καλά στο παιχνίδι την περιοχή μας σε ότι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό. Η υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών των ελεύθερων επαγγελματιών μας, η φιλοξενία, η καλή συμπεριφορά και οι φθηνές τιμές συνθέτουν ένα ελκυστικό πακέτο για την έλευση τουριστών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο Δήμος Πρέβεζας που μέσω του Λεωνίδα Αργυρού και την επιτροπή τουριστικής προβολής, αλλά και του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, έχουν συμβάλλει στο δικό τους κομμάτι, στο να προβληθεί η περιοχή με θετικό πρόσημο, θα σημειώναμε.

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας και ο πρόεδρός του Γιάννη Μπούρης που μέχρι την υφυπουργό τουρισμού κ. Ζαχαράκη έφεραν στην Πρέβεζα για να πραγματοποιήσουν ημερίδα για τον Ελαιοτουρισμό, διαδραματίζουν σημαντικότατο ρόλο στην τουριστική προβολή της περιοχής μας και δη τη σύνδεση του τουρισμού.

Κι έρχεται και το goodhousekeeping που αναφέρεται στην Πρέβεζα μεν, κάνοντας μια εκτενέστερη αναφορά δε στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για το 2022 κατατάσσει την Πρέβεζα στην ηλεκτρονική έκδοσή του το γνωστό περιοδικό goodhousekeeping. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια περιήγηση στην “πόρτα του Αδη”, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα χαρακτηρίζοντας την Πρέβεζα ως “μια γοητευτική παλιά πόλη με πολλά εστιατόρια και θαλασσινά” καλώντας τους ταξιδιώτες να περιηγηθούν στις όχθες του Ιονίου Πελάγους, να κάνουν πεζοπορία στις κορυφές των βράχων και να γνωρίσουν όμορφα ορεινά χωριά.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα