Τρίτη, 19/03/2024 | 09:10

Στην παραλαβή των 6 γαλλικών Rafale ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς

422 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/01/2022, 9:35 μμ | 0 σχόλια

«Ιστορική ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Ελλάδα» – Στην παραλαβή των 6 γαλλικών Rafale
ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς

Στην τελετή υποδοχής και παραλαβής των 6 πρώτων Rafale στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, παρευρέθηκε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, επίσημος προσκεκλημένος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ως μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
Η τελετή έγινε παρουσία του Πρωθυπουργού, κ.Κυριάκου Μητσοτάκη, του Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ.Πατρίκ Μεζονάβ, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και του προσωπικού της 332ης Μοίρας στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.


Μετά το πέρας της τελετής ο Βουλευτής δήλωσε:
«Σήμερα είναι μία ιστορική ημέρα για την Πολεμική μας Αεροπορία, τις ένοπλες δυνάμεις και την Ελλάδα. Με την παραλαβή των πρώτων Rafale παίρνει σάρκα και οστά η μεγαλύτερη διπλωματική και αμυντική συμφωνία της Ελλάδας στη σύγχρονη εποχή – η συμφωνία δηλαδή Ελλάδας – Γαλλίας.
Μία συμφωνία που αποτελεί επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας, αλλά και προσωπικά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, της οποίας τα Rafale αποτελούν ένα μέρος μόνο. Κορυφαίο σημείο της συμφωνίας αυτής είναι βεβαίως η ρήτρα αμυντικής συνδρομής, σε περίπτωση επίθεσης από τρίτη χώρα, η οποία σφραγίζει για την Ελλάδα μας μία ισχυρή συμμαχία απέναντι σε οποιονδήποτε επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία. Επόμενοι σταθμοί, η σταδιακή παραλαβή των υπολοίπων από τα συνολικά 24 Rafale, καθώς και των τριών υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών Belharra.
Είναι στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης η στήριξη και ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Στήριξη, η οποία αποτυπώνεται επιπλέον και στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού από τη βάση της Τανάγρας, για απαλλαγή από κάθε φόρο όλων των πτητικών, καταδυτικών και παρεμφερών επιδομάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, αλλά και των αποζημιώσεων των στελεχών που παρέχουν ιατρική βοήθεια με αεροπορικά μέσα – ως ανταπόδοση, όπως είπε, της πατρίδας σε όσους είναι στην πρώτη γραμμή.
Η ενίσχυση της πολεμικής μας αεροπορίας με τα γαλλικά Rafale είναι ένα σύγχρονο εργαλείο άμυνας στην υπηρεσία της ειρήνης, που αναβαθμίζει την αποτρεπτική ισχύ των ενόπλων δυνάμεων. Γιατί η Ελλάδα ήταν και παραμένει σταθερά δύναμη ειρήνης και ασφάλειας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.
Στις προσκλήσεις, απαντάμε με διπλωματία, με σεβασμό του διεθνούς δικαίου, με διεθνείς συμμαχίες. Όμως ταυτόχρονα παραμένουμε πάντα σε ετοιμότητα, να υπερασπιστούμε την πατρίδα με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, υψηλό φρόνημα και, κυρίως, ενότητα: γιατί η Άμυνα της χώρας πρέπει να αποτελεί πεδίο εθνικής σύμπνοιας και συνεννόησης.
Εύχομαι καλορίζικα τα νέα μας αεροσκάφη, Καλές Πτήσεις, με υγεία, δύναμη και ασφάλεια στους πιλότους μας.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα