Πέμπτη, 28/03/2024 | 12:07

Σκέψεις για ακύρωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όσους εμβολιασμένους νοσούν

761 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/01/2022, 10:47 πμ | 0 σχόλια

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να «παγώνει» το πιστοποιητικό των εμβολιασμένων που νοσούν μέχρι να εκδοθεί το πιστοποιητικό νόσησης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργαντάς, εξήγησε πως η κυβέρνηση εξετάζεται το ενδεχόμενο προσωρινής ακύρωσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε πλήρως εμβολιασμένους που νοσούν, μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης.

Το σοβαρό θέμα που έχει ανακύψει είναι ότι μέχρι τώρα μπορεί κάποιος εμβολιασμένος που νοσεί να κυκλοφορεί ελεύθερα με το πιστοποιητικό και έτσι να διασπείρει τον ιό. Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι για αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση εξετάζει να ακυρώσει προσωρινά το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ωστόσο την ίδια στιγμή γεννάται προβληματισμός για το διάστημα που κάποιος εμβολιασμένος που νοσεί θα χρειαστεί να περιμένει 14 ημέρες για να πάρει το πιστοποιητικό νόσησης, τη στιγμή που ο χρόνος καραντίνας έχει μειωθεί και μπορεί να φτάνει και τις 5 ημέρες.

Για τα πιστοποιητικά νόσησης διευκρίνισε, ακόμη, πως οι ανεμβολίαστοι χρειάζονται θετικό μοριακό τεστ για να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης ενώ για τους εμβολιασμένους αρκεί και το θετικό rapid test κοροναϊού. Υπενθύμισε, επίσης, ότι το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται μετά από 14 ημέρες από την νόσηση και ισχύει για 3 μήνες. Για τα self test των παιδιών είπε ότι δηλώνονται κανονικά στην πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα