Σάββατο, 20/04/2024 | 13:54

Π.Ε. Λευκάδας: Ένας νέος χώρος πολιτισμού δημιουργείται στη Λευκάδα με το έργο TACTICAL TOURISM

500 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/01/2022, 2:47 μμ | 0 σχόλια

Π.Ε. Λευκάδας: Ένας νέος χώρος πολιτισμού δημιουργείται στη Λευκάδα με το έργο TACTICAL TOURISM στο πλαίσιο του προγράμματος ΙNTERREG Ελλάδα-Αλβανία

Ένας νέος χώρος δημιουργικότητας και πολιτισμού δημιουργείται στην Παλαιά Πόλη της Λευκάδας, καθώς η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κατά τη σημερινή (21/1/2020) συνεδρίασή της, ενέκρινε την προκήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Αναπαλαίωση – Ανακαίνιση Αποθήκης Π.Ε. Λευκάδας για τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου» με χρηματοδότηση από το διαπεριφερειακό στρατηγικό έργο TACTICAL TOURISM – Targeted actions for the preservation, rehabilitation and promotion of historical, cultural and natural assets encouraging tourism, in the entire GR-AL cross-border area (Στοχευμένες δράσεις για τη διατήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη ιστορικών, πολιτιστικών και φυσικών αγαθών που ενθαρρύνουν τον τουρισμό, σε ολόκληρη τη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Αλβανίας), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA CBC Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020.

«Η αποθήκης της Περιφέρειας στην παλαιά πόλη της Λευκάδας πλέον θ’ αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θ’ αποτελέσει ένα καλαίσθητο πολιτιστικό κέντρο που τόσο έχουμε ανάγκη.

Ο Πολιτισμός της Λευκάδας είναι ο πλούτος μας και τα πολιτιστικά σωματεία μας άξιοι εκφραστές και περηφάνια μας, ωστόσο η έλλειψη χώρων πολιτισμού αποτελεί αρνητικό παράγοντα και μας στερεί την παρουσίαση εκδηλώσεων σε άρτιες συνθήκες.

Παρά τις αντιξοότητες που ανέκυψαν, καθώς αναγκαστήκαμε να αντικαταστήσουμε τον Τεχνικό Σύμβουλο, ολοκληρώσαμε τη μελέτη, με γνώμονα τη δημιουργία ενός ξεχωριστού χώρου για τη φιλοξενία πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών γεγονότων και δράσεων.

Η σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΙΝ ανοίγει το δρόμο για την δημοπράτηση ενός ακόμα σημαντικού έργου πολιτισμού στη Λευκάδα, αξιοποιώντας άριστα τους ενωσιακούς πόρους του Προγράμματος Interreg Ελλάδα-Αλβανία που συμμετέχουμε.

Για εμάς το ζητούμενο είναι να είμαστε παραγωγικοί και κάθε φορά που το πετυχαίνουμε αισθανόμαστε ικανοποίηση, γιατί πετυχαίνουμε το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την προσφορά στην Λευκαδίτικη Κοινωνία» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Στο έργο TACTICAl TOURISM συμμετέχουν συνολικά 6 εταίροι από Ελλάδα και Aλβανία, και συγκεκριμένα:
• Περιφερειακό Συμβούλιο Αργυροκάστρου (επικεφαλής εταίρος)
• Περιφερειακό Συμβούλιο Μπερατίου
• Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
• Περιφέρεια Ηπείρου
• Υπουργείο Πολιτισμού / Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς
• Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα