Παρασκευή, 29/03/2024 | 12:36

Πρέβεζα: Ο Βαγγέλης Αργύρης καλεί… Βασίλη Ιωάννου για το ψηφοδέλτιο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ;

872 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/01/2022, 3:44 μμ | 0 σχόλια

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Η σχέση δηλαδή του Βαγγέλη Αργύρη με τον Βασίλη Ιωάννου. Ο Βασίλης Ιωάννου διετέλεσε με επιτυχία νομάρχης Πρέβεζας από το 2002 μέχρι και το 2010.

Μάλιστα σε επίπεδο Ηπείρου στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 το ΠΑΣΟΚ κέρδισε μόνο στον νομό Πρέβεζας, στους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου τις νομαρχίες κέρδισε η ΝΔ. Το 2006 αντιμέτωποι ήταν ο Βασίλης Ιωάννου με τον Δημήτρη Τσουμάνη, με τον Βασίλη Ιωάννου να κερδίζει τη νομαρχία από τον πρώτο γύρο, από την πρώτη Κυριακή και με διαφορά 11 ποσοστιαίων μονάδων.

Για την αυτοδιοίκηση έρχονταν, ήταν στα σκαριά η αιρετή Περιφέρεια. Μέχρι το 2010, οι Περιφερειάρχες διορίζονταν από την κάθε κυβέρνηση.

Ο Βασίλης Ιωάννου ως επιτυχημένος νομάρχης, ως νικητής με μεγάλο ποσοστό και ως ο μοναδικός εκλεγμένος νομάρχης του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο, δικαιούνταν να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κατά πολλούς. Πηγές αναφέρουν- και το μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη- ότι ήταν επιθυμία και του ιδίου να διεκδικήσει την Περιφέρεια Ηπείρου, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, επιθυμία που μετέφερε στον τότε υφυπουργό γεωργίας Βαγγέλη Αργύρη.

Το 2010 που από τη ΝΔ κατέβηκε πρώτη φορά για υποψήφιος, ο σημερινός Περιφερειάρχης Ηπείρου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιος Περιφερειάρχης ήταν ο… Βαγγέλης Αργύρης, χωρίς να έχει την παραμικρή ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση μέχρι εκείνη τη στιγμή. Περιφερειάρχης Εξελέγη ο Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Μπορεί να ήθελε να έχει τον Βασίλη Ιωάννου- που είχε μεγάλη δυναμική- ως υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, όμως ο Βασίλης Ιωάννου δεν έθεσε υποψηφιότητα και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας με το ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Αργύρη που στήριζε το ΠΑΣΟΚ ήταν ο Κώστας Αρβανίτης.

Δύο χρόνια αργότερα το 2012 ο Βασίλης Ιωάννου τέθηκε υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εξελέγη. Και εξελέγη όμως για λίγες μόνο μέρες, αφού η χώρα πήγε ξανά σε εκλογές και στο σαρωτικό κλίμα που επικρατούσε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και ο Βασίλης Ιωάννου, έχασαν την έδρα στο νομό Πρέβεζας και την πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο σημερινός βουλευτής Κώστας Μπάρκας.

Τα παραπάνω αποτελούν τοπική πολιτική ιστορία, εξελίξεις όμως σχετικές με τα παραπάνω, είχαμε λίγες μέρες πριν το σημερινό κείμενο. Συγκεκριμένα επικεφαλής της Επιτροπής ψηφοδελτίων του Κινήματος Αλλαγής τοποθετήθηκε ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Βαγγέλης Αργύρης. Την απόφαση έλαβε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης και ανακοινώθηκε επίσημα.

Μετά την τελευταία εξέλιξη, ο Βαγγέλης Αργύρης θα καλέσει τον Βασίλη Ιωάννου για το ψηφοδέλτιο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ (Έτσι το λέει το κόμμα ο νέος πρόεδρος) στο νομό Πρέβεζας; Θα καλέσει τον Βαγγέλη Ροπόκη ή θα καλέσει και τον Βασίλη Ιωάννου και τον Βαγγέλη Ροπόκη;

Οι σχέσεις ανάμεσα στον Βαγγέλη Αργύρη και τον Βασίλη Ιωάννου, είναι καλές; Είναι παγωμένες; Ξεπαγώνουν; Ο λόγος του Βαγγέλη Αργύρη αναφορικά με τα ψηφοδέλτια θα έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα στις Εθνικές εκλογές ή και στις εκλογές της αυτοδιοίκησης;

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα