Τρίτη, 19/03/2024 | 07:49

Πρέβεζα: Μέρα Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια του Λαού

509 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/01/2022, 10:16 πμ | 0 σχόλια

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Πρέβεζας
Σάββατο 22/01: Μέρα Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια του Λαού
ΠΡΕΒΕΖΑ 11:30 ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ

Την κυβέρνηση της ΝΔ το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η λειτουργία της αγοράς …
Δε λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εξαντλεί τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, μειώνει την καραντίνα τους σε 5 μέρες, αρνείται τη συνταγογράφηση των τεστ, κόβει κατά 820 εκ. τις δαπάνες για την υγεία το 2022. (Πρόσφατο κατόρθωμα αυτής της κυβέρνησης είναι η απόφαση για μετατροπή ενός ολόκληρου παιδιατρικού νοσοκομείου, του Παίδων Πεντέλης, σε εμβολιαστικό κέντρο Παίδων, δήθεν για να αποσυμφορηθούν τα άλλα δύο νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας. Μια ακόμα εγκληματική κίνηση εις βάρος του πληθυσμού, ένα ακόμα χτύπημα στη δημόσια υγεία που αποσκοπεί στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης για κλείσιμο-συγχώνευση δημόσιων νοσοκομείων).
…και η κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα σε βάρος
του λαού.
ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ! Η κυβέρνηση και το υπουργείο έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια το αίτημα για μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, για εκ περιτροπής διδασκαλία (αντί γι’ αυτά προχώρησαν σε συγχωνεύσεις τμημάτων), για προσλήψεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού. Αντιμετωπίζουν με απαράδεκτο και τιμωρητικό τρόπο τους ανεμβολίαστους συναδέλφους που επιβαρύνονται οι ίδιοι το κόστος του ελέγχου των τεστ, ενώ παράλληλα συνεχίζουν την επίθεση στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών (ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, αξιολόγηση σχολικής μονάδας κ.α.).
Κατά την κυβέρνηση λεφτά δεν υπάρχουν για τη δημόσια ποιοτική υγεία και παιδεία. Λεφτά- και μάλιστα πάρα πολλά- υπάρχουν για τα Rafale, για το πάρτι κερδοφορίας των ιδιωτικών κλινικών υγείας και των εταιρειών ψηφιακής τεχνολογίας που υποβαθμίζουν το σχολείο σε φτηνό ευέλικτο χώρο δεξιοτήτων (βλ. Cisco κ.α.).
Ως εδώ!!!
Ξεσηκωμός-αγώνας-διεκδίκηση αποτελούν μονόδρομο.
Κάτω τα χέρια από τη δημόσια υγεία και παιδεία!!!
Κάτω τα χέρια από τα δημόσια νοσοκομεία και σχολεία!!!

— μαζικές προσλήψεις νοσηλευτών γιατρών και υπολοίπου προσωπικού εδώ και τώρα — να επιστρέψουν όλοι οι συνάδελφοι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή — να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές και να μπουν στο πρόγραμμα εφημέρευσης με τα δημόσια νοσοκομεία — να αρχίσει να γίνεται καθολική ιχνηλάτηση με δωρεάν τεστ (ράπιντ αντιγονικά, μοριακά).
ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!

Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας να στηρίξει την πανελλαδική μέρα δράσης στις 22 Ιανουαρίου. Έχουν λάβει την πρόταση μας από μέρες. Ελπίζουμε να μην περιμένουν να αποφασίσουν την τελευταία στιγμή για μια κινητοποίηση που γίνεται για τόσο σημαντικό ζήτημα και που έχει ήδη αποφασιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο…

Παράλληλα λέμε:
• ΟΧΙ στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας- Απεργία αποχή τώρα!
• Ο αυταρχισμός και η καταστολή των αγώνων δεν θα περάσουν
• Ο νόμος Χατζηδάκη δεν θα εφαρμοστεί–Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας
• Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση αναδεικνύεται η ανάγκη τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, όλοι οι κοινωνικοί φορείς να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
Θεωρούμε πως ο ανένδοτος απεργιακός αγώνας για την ανατροπή αυτής της άθλιας πολιτικής είναι μονόδρομος.

Πρέπει άμεσα να απαντήσουμε με 24ωρη πανελλαδική απεργία ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

με παλλαϊκό αγωνιστικό απεργιακό ξεσηκωμό για την λαϊκή υγεία και τη δημόσια δωρεάν παιδεία, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ιδιωτικοποίηση των πάντων, της φτωχοποίησης, της κρατικής καταστολής
ο λαός θα σώσει τον λαό!
19-01-22

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Πρέβεζας
metaripar@gmail.com

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα