Παρασκευή, 29/03/2024 | 16:25

Πρέβεζα: Εφόσον η επιδημιολογική κατάσταση το επιτρέψει: Το Κομιτάτο ελπίδα για την τοπική οικονομία!

810 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/01/2022, 2:30 μμ | 0 σχόλια

Είναι πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που ζούμε με τον κορονοϊό που ήρθε τον Δεκέμβρη του 2019 και έχει ανατρέψει μια σειρά από γεγονότα και καταστάσεις. Τον Μάρτη του 2020 αποφασίστηκε το γενικό lockdown στη χώρα, τρεις μόλις μέρες πριν ολοκληρωθούν οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Καρναβαλικού Κομιτάτου στην Πρέβεζα.

Χάθηκε η ολοκλήρωση των εκδηλώσεων τις Απόκριες του 2020, το Κομιτάτο με διαδικτυακό Καρναβάλι τις Απόκριες του 2021 προσπάθησε να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα της Αποκριάς στην Πρέβεζα, έβγαλε τον Καρνάβαλο με μια χούφτα ανθρώπων και με αποστάσεις έκανε ένα event με πυροτεχνήματα στο δημαρχείο της Πρέβεζας. Στις διαδικτυακές δράσεις του Κομιτάτου το βάρος σήκωσε το CINEMATICON TV του Κώστα Αθανασόπουλου και συμμετείχαν στην προσπάθεια μουσικά και χορευτικά σχήματα, μεταφέροντας με αυτούς τους τρόπους το κλίμα της αποκριάς σε κάθε σπίτι.

Φέτος για τις Απόκριες πάλι ελέω κορονοϊού, όλα είναι στον αέρα, όχι μόνο στην Πρέβεζα, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.

Φέτος 7 Μαρτίου είναι η Καθαρά Δευτέρα και σε άλλες εποχές θα είχαμε την κορύφωση των εκδηλώσεων του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαρτίου.

Για να διογανωθεί ένα τόσο μεγάλο Καρναβάλι, όπως το Καρναβάλι του Κομιτάτου στην Πρέβεζα απαιτείται προετοιμασία μηνών, που εξυπακούεται ότι λόγω κορονοϊού δεν υπήρξε, όμως υπάρχουν σκέψεις σε περίπτωση που η επιδημιολογική εικόνα το επιτρέψει, να γίνουν με ταχύτητα, εύκολα πράγματα, που έχουν να κάνουν με συμμετοχές, στολισμούς κ.α.

Σε κάθε περίπτωση στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η τοπική μας οικονομία, εφόσον δοθεί πράσινο φως για παρελάσεις κλπ, το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας αποτελεί ελπίδα για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και του πολιτισμού στην Πρέβεζα.

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα