Παρασκευή, 29/03/2024 | 12:46

Πρέβεζα-Ανυπότακτη κίνηση: Το άνοιγμα των σχολείων και η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης

583 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/01/2022, 10:30 πμ | 0 σχόλια

Για το άνοιγμα των σχολείων και την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης

Η νέα χρονιά για τα σχολεία ξεκινάει όπως τέλειωσε και η προηγούμενη ή και ακόμη χειρότερα. Η αντιλαϊκή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Παιδείας κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα και εξακολουθούν να παραμένουν αμέτοχοι παρατηρητές της εξάπλωσης της πανδημίας, αρνούμενοι να πάρουν οποιοδήποτε μέτρο για το υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.
Την ίδια στιγμή που τα κρούσματα εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς ,η κυβέρνηση υπηρετεί την ίδια πολιτική «αντιμετώπισης» της πανδημίας. Αυτή της πλήρους αδιαφορίας για την υγεία του κόσμου, αρνούμενη να πάρει εκείνα τα μέτρα που προτείνουν οι εκπαιδευτικοί.
Παράλληλα αρνούνται να ακούσουν τους υγειονομικούς τόσο για τη λειτουργία των σχολείων όσο και για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Έτσι είδαμε ότι αντί να ικανοποιηθεί το αίτημα του εκπαιδευτικού κόσμου για 15 μαθητές ανά τάξη, το Υπουργείο προχώρησε στην σύμπτυξη τμημάτων με 27 και 28 μαθητές για να καλύψει με αυτό τον τρόπο τα κενά καθηγητών και δασκάλων.
Ταυτόχρονα βάζει το απαράδεκτο και αβάσιμο επιστημονικά όριο του 50%+1 κρουσμάτων για το κλείσιμο μιας τάξης. Αρκετά από τα κενά καθηγητών και δασκάλων στα σχολεία δεν έχουν καλυφθεί ακόμη. Την περίοδο που διανύουμε θα πολλαπλασιάζονται λόγω νοσούντων εκπαιδευτικών.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, δια στόματος Ν.Κεραμέως ,δηλώνει ότι δεν έχει προβλεφθεί πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργούνται καθημερινά. Αναγγέλλει ότι οι μαθητές θα υποχρεώνονται σε self test για την είσοδο τους στα σχολεία αλλά γίναμε μάρτυρες όλοι μας, της αδυναμίας να καλυφθούν οι ανάγκες αυτές.
Επιδιώκει τη συνέχιση της ύπαρξης τράπεζας θεμάτων , εξετάσεις τύπου πανελλαδικών στη ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου και αρνείται την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής καθώς και πολλά άλλα.

Η υπεράσπιση και ο αγώνας του δημόσιου χαρακτήρα των σχολείων είναι μονόδρομος για όλους μας. Συντασσόμαστε με τους εκπαιδευτικούς και απαιτούμε σοβαρά μέτρα προστασίας τώρα.
· Σπάσιμο των τμημάτων για να λειτουργούν με 15 μαθητές ανά τμήμα με πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού.
· Αναίρεση των συγχωνεύσεων των τμημάτων.
· Τακτική απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία του Δήμου.
· Καθημερινοί έλεγχοι , ιχνηλατήσεις, δωρεάν μαζικά PCR test για όλους.
· Σχολικοί νοσηλευτές σε κάθε σχολείο για τη διεξαγωγή των test και την αντιμετώπιση των κρουσμάτων.
· Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με βάση τα αιτήματα των υγειονομικών. Ένα ισχυρό ΕΣΥ δεν είναι πολυτέλεια.
· Αυξήσεις δρομολογίων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Λεφτά υπάρχουν.
· Να μην δοθεί ούτε ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα τύπου Rafal , αστυνομία, ΜΜΕ κλπ. Να δοθούν χρήματα για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του κόσμου για δωρεάν υγεία και εκπαίδευση.

η δημοτική κίνηση
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα