Παρασκευή, 26/04/2024 | 15:23

Πρέβεζα: “Έμφραγμα” για το “Δήμο της καρδιάς” η αποχώρηση της Αθηνάς Κωνσταντάκη

1197 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/01/2022, 10:25 πμ | 0 σχόλια

Με τρεις ηχηρές αποχωρήσεις (Δημήτρης Καραμανίδης, Αθηνά Κωνσταντάκη, άρση στήριξης Ευάγγελου Ροπόκη) από τη διοίκηση του δήμου, προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της η παράταξη του νυν δημάρχου Νίκου Γεωργάκου “Δήμος της καρδιάς μας”. Ελάχιστα παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το παραπάνω γεγονός ή να μετατοπίσουν ευθύνες από εκεί που πραγματικά αναλογούν.

Οι δημότες Πρέβεζας εξυπακούεται ότι δεν τρέφονται με χλόη και τα διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα που επιχειρούνται πέφτουν στο κενό αφού είναι ορατό και δια γυμνού οφθαλμού ότι το καράβι που λέγεται Δήμος Πρέβεζας, βρίσκεται μάλλον εκτός πορείας.

Ποτέ στα χρονικά από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, δεν είχαμε τέτοιες αποχωρήσεις στα μέσα της θητείας μιας δημοτικής αρχής στο Δήμο Πρέβεζας. Κι εδώ …πρωτοτυπεί η δημοτική παράταξη Γεωργάκου.

Μία γυναίκα Δημοτική Σύμβουλο είχε η παράταξη “Δήμος της καρδιάς μας” και ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, την Αθηνά Κωνσταντάκη κι αυτή την γυναίκα κατάφεραν να την οδηγήσουν στην παραίτηση.

Είναι και ένα δείγμα συμπεριφοράς, διαχείρισης και τελικής κατάληξης της μοναδικής εκλεγμένης γυναίκας στο δημοτικό συμβούλιο από την παράταξη Γεωργάκου.

Μια άξια και ικανή κοπέλα, πνευματικά καλλιεργημένη και με υψηλή πνευματική στάθμη, αποχώρησε από την παράταξη Γεωργάκου κι αυτή η αποχώρηση στοιχίζει.

Δεν είναι μόνο ότι φαίνεται η αδυναμία του επικεφαλής κ. Γεωργάκου να εμπνεύσει σχετικά με τις αποχωρήσεις, αλλά και η αδυναμία να κρατήσει ενωμένη μια παράταξη. Όταν δεν μπορείς να εμπνεύσεις τους δημοτικούς σου συμβούλους, όταν δεν μπορείς να ενώσεις την παράταξη σου, θα μπορέσεις να εμπνεύσεις τους δημότες και να τους ενώσεις; Ασφαλώς όχι!

Η Αθηνά Κωνσταντάκη με δεδομένες τις ικανότητες που διαθέτει και ως Αρχαιολόγος, θα μπορούσε να δώσει σημαντικές λύσεις στον πολιτισμό και τα πρώτα δείγματά της ως Αντιδήμαρχος πολιτισμού ήταν υπέρ το δέον θετικά. Πέρα από τις λύσεις που έδινε και δεν έβγαιναν στην επιφάνεια, αλλά τις έτρωγε το… μαύρο το σκοτάδι, απλά να θυμηθούμε την Βράβευση της περιοδικής έκδοσης “Πρεβεζάνικα Χρονικά”.

Τα “Πρεβεζάνικα Χρονικά” στα οποία συμμετέχει στη συντακτική ομάδα χρόνια η Αθηνά Κωνσταντάκη, φέτος βραβεύτηκαν, υπήρξαν και οι χαρούμενες αναρτήσεις στο facebook της Αθηνάς “Το πήραμε” και περιμέναμε κάποιο δελτίο τύπου γι΄αυτή την επιτυχία, από τον Δήμο Πρέβεζας.

Πέρασαν δύο μέρες, πουθενά δελτίο τύπου. Την Τρίτη μέρα έρχεται δελτίο τύπου – οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης θα το θυμούνται είναι πρόσφατο- στο οποίο απουσιάζει εντελώς η τότε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού αντίθετα εμφανίζεται μία δήλωση του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου. Αργότερα έρχεται νέο δελτίο τύπου που αναφέρεται στην Αθηνά Κωνσταντάκη. Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα και πόσα άλλα δεν ξέρουμε που βίωσε η Αθηνά Κωνσταντάκη από τον Γεωργάκο και τους ομοίους του σε τέτοια αθώα (;) ή εσκεμμένα λάθη!

Όλες οι αποχωρήσεις κατάφεραν πλήγμα στην ήδη καταρρακωμένη εικόνα του δημάρχου Νίκου Γεωργάκου, η αποχώρηση της Αθηνάς Κωνσταντάκη όμως ήταν “Έμφραγμα” για τον Δήμο της καρδιάς μας. Είναι συντριβή για τον κ. Γεωργάκο, σε όλα τα επίπεδα. Είναι συντριβή στη διοίκηση, στη διαχείριση και συνεργασία με τη μοναδική εκλεγμένη γυναίκα της παράταξης Γεωργάκου και βέβαια συντριβή στο επικοινωνιακό κομμάτι.

Τώρα είναι αργά για δάκρυα…
φωτό: atpreveza.gr

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα