Πέμπτη, 28/03/2024 | 13:46

Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση Καθηγητών Πρέβεζας: Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία

536 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/01/2022, 12:58 μμ | 0 σχόλια

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Πρέβεζας
Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία!
Κάτω η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης!
Παιδεία – Υγεία – Εργασία – Ελευθερία!

«Όλα έτοιμα» για την υπουργό Παιδείας και τα στελέχη του Υπουργείου. Στη συνάντησή τους, την Τετάρτη, με την ΟΛΜΕ ισχυρίστηκαν ότι τα πάντα είναι έτοιμα για την επαναλειτουργία των σχολείων και πως έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Προφανώς, με τον όρο «όλα τα μέτρα» εννοούν το ένα επιπλέον self – test για τους μαθητές για την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων! Κατά τα άλλα η κ. Κεραμέως δεν έδειξε την παραμικρή διάθεση να απαντήσει στα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος και της Ομοσπονδίας για την προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας των μαθητών (των οικογενειών τους), και όλου του προσωπικού που εργάζεται στα σχολεία. Η υπουργός υπηρετεί στον χώρο της παιδείας την πολιτική της κυβέρνησης· μιας κυβέρνησης που διαρκώς αναπαράγει το αντιδραστικό ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης και μετακυλά τις δικές της βαρύτατες ευθύνες για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού.
Αρνούμαστε να παραμείνουμε απαθείς απέναντι στη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που επιστρατεύει καλοταϊσμένα ΜΜΕ και αυλικούς επιστήμονες, και θέτει την αγορά, τα κέρδη των επιχειρήσεων, και τη σκανδαλώδη στήριξη των επιχειρηματιών της υγείας πάνω από την ανθρώπινη ζωή.
Αρνούμαστε να συνηθίσουμε τους δεκάδες χιλιάδες θανάτους των συνανθρώπων μας,τα τεράστια κενά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία λόγω ελλιπούς στελέχωσης και ασθενειών των υγειονομικών, τη διάλυση των κοινωνικών δομών και του συστήματος υγείας, το δυσβάστακτο κόστος για διαγνωστικά τεστ, και το γενικότερο όργιο των κυβερνητικών και εργοδοτικών αυθαιρεσιών!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Μείωση του αριθμού των μαθητών στους 15 ανά τμήμα!
• Προσλήψεις εκπαιδευτικών-Όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων! Να παρθούν πίσω οι αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις που επιβλήθηκαν!
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριστών και καθαριστριών στα σχολεία και εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού.
• Δωρεάν όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ (Rapid και PCR) για: μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. Να σταματήσει τώρα η διχαστική και εκδικητική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί! Ναι στα εμβόλια – Όχι στην υποχρεωτικότητα, τις ποινές και τα χαράτσια στους ανεμβολίαστους!
• Δωρεάν ασφαλή μέσα προφύλαξης (χειρουργικές μάσκες, FFP2, αντισηπτικά κλπ)-να εξοπλιστούν τα σχολεία με συσκευές παρακολούθησης και ανανέωσης της ποιότητας του αέρα, όπως γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης
• Να ληφθούν μέτρα αποφυγής του συνωστισμού των μαθητών και των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς.
• Να δοθούν πληρωμένες αναρρωτικές άδειες σε ευπαθείς ομάδες, εγκύους κ.λπ. χωρίς περικοπή της κανονικής άδειας. Να δοθούν οι άδειες ειδικού σκοπού. Κανείς στη δουλειά με ασθένεια, είτε με φυσική παρουσία, είτε εξ’ αποστάσεως.
• Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα θεμάτων, οι εξετάσεις τύπου Pisa, η ΕΒΕ, να μειωθεί δραστικά η υλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Καμία διαδικασία αξιολόγησης σχολικής μονάδας!
Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων/ισσών στην Υγεία, των σωματείων τους και των δίκαιων αιτημάτων τους για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας! Κοινός αγώνας για χρηματοδότηση, προσλήψεις, μονιμοποίηση προσωπικού. Να πάρει η κυβέρνηση πίσω την απόφασή της για μείωση κατά 820 εκ. των δαπανών για την υγεία το 2022. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας χωρίς αποζημίωση.

Καταδικάζουμε τη ρητορική του φόβου από τις δυνάμεις εκείνες που καλούν την κυβέρνηση να κλείσει τα σχολεία! Τα Δημόσια Σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά και με ασφαλείς όρους για μαθητές και εκπαιδευτικούς!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
• Να πάρει πρωτοβουλίες και να έρθει σε επαφή με τα σωματεία της πόλης μας και με τους συλλόγους Γονέων για κοινές διαδηλώσεις, απεργίες για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και της ελευθερίας.

6 Ιανουαρίου 2022
ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Πρέβεζας
metaripar@gmail.com

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα