Παρασκευή, 29/03/2024 | 17:00

Κ. Μπάρκας: Αποκλεισμένη η Ήπειρος στην πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών

561 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/01/2022, 2:58 μμ | 0 σχόλια

Κώστας Μπάρκας: Για μια ακόμη φορά αποκλεισμένη από την κυβέρνηση η Ήπειρος για την πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών και ειδικού βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία

Για μια ακόμη φορά μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στην Ήπειρο αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας από τις επιλογές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Τελευταίο παράδειγμα το γεγονός ότι η Ήπειρος μένει εκτός της δυνατότητας, που έχει σχεδόν το σύνολο των περιφερειών της χώρας, οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης να προκηρύσσουν Τοπική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πρόσληψη αναπληρωτών Σχολικών Νοσηλευτών και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού πλήρους ή μειωμένου ωραρίου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου έως τη λήξη του διδακτικού έτους.
Τη στιγμή λοιπόν, που υπάρχουν διαπιστωμένα κενά στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ήπειρο, τη στιγμή, που η ίδια η αρμόδια Υφυπουργός, η κ. Μακρή, με δηλώσεις της αναγνωρίζει ότι δεν βρίσκουν Σχολικούς Νοσηλευτές για τα σχολεία της χώρας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποκλείει την Ήπειρο από τη δυνατότητα οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης να προκηρύσσουν Τοπικές Προσκλήσεις για να καλυφθούν τα κενά στις συγκεκριμένες ειδικότητες.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, που έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση και ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά της, οι Βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Μπάρκας, Όλγα Γεροβασίλη, Μάριος Κάτσης και Μερόπη Τζούφη, κατέθεσαν Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας για τους λόγους που η Ήπειρος αποκλείστηκε από τη συγκεκριμένη δυνατότητα που δίνεται στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, όταν μάλιστα υπάρχουν διαπιστωμένα κενά. Επίσης, καλούν την Υπουργό Παιδείας να απαντήσει με ποιο τρόπο σκοπεύει εν τέλει το Υπουργείο να καλύψει τα υπάρχοντα κενά σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και Σχολικούς Νοσηλευτές στις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ηπείρου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα