Παρασκευή, 29/03/2024 | 09:04

Κώστας Μπάρκας: Απόντες ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του

494 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/01/2022, 1:04 μμ | 0 σχόλια

Κώστας Μπάρκας: Η οικονομική κρίση είναι παρούσα, η κρίση της πανδημίας είναι παρούσα, η ενεργειακή κρίση κρίση είναι παρούσα. Απόντες είναι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του

Η πρόταση μομφής κατατέθηκε, γιατί ήταν απαίτηση της κοινωνίας, μιας κοινωνίας στην οποία και εσείς ενδεχομένως να προσπαθείτε να ζείτε, αλλά είναι δεδομένο ότι της έχετε γυρίσει την πλάτη.
Η οικονομική κρίση είναι εδώ, παρούσα. Η κρίση της πανδημίας, η κρίση υγείας είναι εδώ, παρούσα. Η ενεργειακή κρίση είναι εδώ, παρούσα. Η Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον οποίο εσείς αναφέρεστε μονίμως, δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να μπορέσουν να περισώσουν οτιδήποτε αν μπορεί να περισωθεί από τη συνεχή φτωχοποίηση της κοινωνίας.
Είναι μια κοινωνία που νιώθει απολύτως μόνη της στην κρίση, μόνη της απέναντι στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, διότι δεν έχει κανέναν, μα κανέναν να στηριχθεί.
Μια κοινωνία, κοινωνικές ομάδες οι οποίες αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε μια οικονομική δίνη, κοινωνική δίνη. Φοβούνται οι άνθρωποι να ζήσουν, ακριβώς γιατί εσείς δεν κάνετε απολύτως τίποτα. Το μόνο που έχετε κάνει είναι να εργαλειοποιείτε την πανδημία, αναφερόμενοι όποτε εσείς νομίζετε στους επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τη διαχείριση της πανδημίας.
Εδώ και έναν χρόνο το «πράσινο μίλι», το τελευταίο μίλι του κ. Μητσοτάκη έχει κοστίσει πάνω από 17 χιλιάδες ανθρώπινες απώλειες ζωών. Δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα για να θωρακίσετε τη δημόσια υγεία. Καθημερινά έχουμε εκατοντάδες συνανθρώπων μας οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους. Γιατί πίσω από κάθε άνθρωπο που χάνει τη ζωή του υπάρχουν οικογένειες. Και δυστυχώς ο θίασος αυτός εκκρίνει σήψη και δυσοσμία, τη στιγμή που το δεξί χέρι του επικεφαλής της Κυβέρνησης, του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο εσείς αναζητείτε να αναφέρετε στις ομιλίες σας λες και θα σας αναβαθμίσει αυτό, το δεξί του χέρι έχει απευθείας συνομιλίες με έναν υπόδικο -δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω τι δουλειά κάνει αυτός- και αντάλλασσαν μηνύματα αβροφροσύνης. Όταν ο κ. Γεραπετρίτης αρνιόταν την οποιαδήποτε σχέση με τον υπόδικο αυτό -όλες και όλοι τον γνωρίζετε, αλλά ντρέπεστε να το πείτε εδώ αυτό, ότι το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού συνομιλούσε με την έναν υπόδικο, ντρέπεστε- αυτή είναι η σήψη την οποία κυοφορείτε, την οποία κυκλοφορείτε σε όλη τη χώρα. Είστε αυτοί λοιπόν, αυτός ο θίασος των ανθρώπων οι οποίοι συνομιλείτε με υπόδικους οι οποίοι έχουν διάφορα πράγματα στον νου τους.
Και κάτι τελευταίο. Ναι, έχουμε διαφορετικό πολιτικό σχέδιο, διότι εμείς είμαστε με την κοινωνία, εμείς είμαστε με τους πολλούς. Εσείς είστε με τους λίγους, τους φίλους σας, αυτούς τους οποίους χρηματοδοτείτε. Είμαστε με την κοινωνία. Προφανώς και έχουμε διαφορετικό πολιτικό σχέδιο. Συνεχίστε λοιπόν να συνομιλείτε με υπόδικους, συνεχίστε να υπερασπίζεστε τη σήψη του Μαξίμου. Εμείς και η κοινωνία σάς γυρίζουμε την πλάτη. Και βεβαίως είμαστε έτοιμοι όποτε εσείς το θελήσετε -κανέναν φόβο δεν έχουμε- να γίνουν εκλογές έτσι ώστε να προκύψει μια προοδευτική αριστερή διακυβέρνηση, ώστε η πλειοψηφία της κοινωνίας να αποκτήσει πλέον όσα απαιτούνται, να αποκτήσει βοήθεια στα προβλήματά της.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα