Παρασκευή, 19/04/2024 | 13:11

Κυβέρνηση: Τεράστιες οι ευθύνες της «Αττικής Οδού»

440 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/01/2022, 11:46 πμ | 0 σχόλια

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της «Αττικής Οδού». Είχαν εγγυηθεί ότι ο δρόμος θα παραμείνει ανοιχτός. Είχαν πει ότι διαθέτουν συγκεκριμένα μηχανήματα προκειμένου να συνδράμουν και να διαχειριστούν την κατάσταση. Τίποτε από όλα αυτά δεν λειτούργησε. Η προσοχή της Κυβέρνησης είναι προσηλωμένη στη διαχείριση του απεγκλωβισμού των ανθρώπων από τη μια και της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης από την άλλη. Αλλά αυτό που μπορώ να σας πω με σαφήνεια είναι ότι δεν θα μείνει αυτή η κατάσταση έτσι. Θα καταλογιστούν οι ευθύνες στην «Αττική Οδό», θα υπάρξουν συνέπειες, ώστε ο κόσμος να βρει μια δικαίωση.

Υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι, υπάρχουν νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα. Αυτή είναι η προτεραιότητα και προσήλωση μας. Από την άλλη πλευρά προφανώς και οφείλουμε να εξηγήσουμε στον κόσμο γιατί δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση και θα το εξηγήσουμε απόλυτα και με κάθε ειλικρίνεια και δίνοντας όλες τις απαντήσεις που δικαιούται η κοινωνία να πάρει. Είχαμε ένα χιονιά, ο οποίος ήρθε πολύ νωρίτερα και με πολύ μεγαλύτερη ένταση από ό,τι είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όλα τα μοντέλα και όλες οι προβλέψεις έλεγαν ότι θα έρθει από το απόγευμα της Δευτέρας.

Όταν έχουμε χιλιάδες κόσμου εγκλωβισμένο στα αυτοκίνητά του, όταν έχουμε ανθρώπους που δεν έχουν ρεύμα, όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποκατάστασης ηλεκτροδότησης, δεν υπάρχει απάντηση που να λέει ότι έγιναν όλα σωστά. Αλλά η ώρα των απαντήσεων και των εξηγήσεων στην κοινωνία, που ταλαιπωρήθηκε και εξακολουθεί να ταλαιπωρείται, θα έρθει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουμε τώρα. Γιατί αυτό; Πρώτον, γιατί η προτεραιότητά μας είναι εκεί και, δεύτερον, όταν ολοκληρωθεί η αντιμετώπιση των επιπτώσεων, της ταλαιπωρίας, κυρίως, που είχαν και εξακολουθούν να έχουν οι συμπολίτες μας, με νηφαλιότητα και σε ένα κλίμα που δεν θα είναι φορτισμένο, όπως είναι τώρα, η Κυβέρνηση θα δώσει τις απαντήσεις της και θα αποδώσει, προφανώς, τις ευθύνες σε εκείνους που θα έπρεπε να λειτουργήσουν με πολύ διαφορετικό τρόπο. Είναι απολύτως δικαιολογημένη η απαίτηση του κόσμου για εξηγήσεις και εξηγήσεις θα δοθούν.

Σε ό,τι αφορά στο γιατί έκλεισε η Μεσογείων, η Κατεχάκη και η Κηφισίας, το επόμενο διάστημα οφείλουμε όλοι να πάρουμε απαντήσεις από εκείνους που είναι υπεύθυνοι για να έχουν μέριμνα, προκειμένου να μην κλείνουν οι δρόμοι αυτοί. Οι απαντήσεις που ψάχνει η κοινωνία που ταλαιπωρήθηκε θα δοθούν τις επόμενες ημέρες. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει αναπάντητη αυτή η ταλαιπωρία του κόσμου.

Ήμασταν αντιμέτωποι με ένα φαινόμενο πολύ μεγάλης έντασης και προφανώς οι δομές της πόλης εν λειτουργία δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στην επάρκεια που θα έπρεπε προκειμένου να μην συμβεί αυτό που συνέβη. Όμως, οι όποιες εξηγήσεις και απαντήσεις θα δοθούν και θα ακουστούν, όταν ολοκληρωθούν οι προσπάθειες, κατ’ αρχήν της απομάκρυνσης των ανθρώπων από τα σημεία που είναι εγκλωβισμένοι και ταλαιπωρημένοι για ώρες.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Πολιτική Προστασία δεν είχε προγνώσεις, οι οποίες να μιλούν για τέτοια έντασης χιονόπτωση. Έχουμε διπλάσιο χιόνι απ’ όσο έπεσε στη «ΜΗΔΕΙΑ» και μια από τις μεγαλύτερες καταιγίδες χιονιού των τελευταίων δεκαετιών στο κέντρο της Αθήνας. Δεν πάρθηκε απόφαση να κηρυχθεί αργία από τη Δευτέρα, όπως έγινε σήμερα ή τηλεργασία, γιατί όλες οι προβλέψεις μιλούσαν για την έλευση του φαινομένου από τη Δευτέρα το μεσημέρι και μετά. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Από τα Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN”

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα