Παρασκευή, 19/04/2024 | 10:43

Κορονοϊός – Χαράλαμπος Γώγος: «Το 2022 θα επιστρέψουμε στην κοινωνικότητά μας»

651 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/01/2022, 10:34 μμ | 0 σχόλια

«Πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια αισιόδοξα μηνύματα. Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε μία νόσο που κάνει ήπια συμπτώματα, μαζί με τα εμβόλια συμβάλει στην αύξηση της ανοσίας της αγέλης. Μπορεί αυτό να συμβάλει στο να περιοριστεί η νόσος, να ανοσοποιηθεί ο πληθυσμός και θα καταλήξουμε δηλαδή σε ένα σύστημα ενδημικής νόσου».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων στο ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μέσα στο 2022, θα μπορέσουμε να κερδίσουμε ξανά την κοινωνικότητά μας.

«Έχουμε πολλά όπλα αυτή τη στιγμή για να φτάσουμε σε μια ενδημική νόσο. Έχουμε τα φάρμακα που θα προσθέσουν κι αυτά στη διαχείριση της νόσου, στην ελάττωση των νοσηλειών, που αυτό σημαίνει ενδημική νόσος. Να μην έχουμε νοσηλείες, να μην πιέζεται το σύστημα, να επιστρέψουμε στην κοινωνικότητά μας. Πιστεύω ότι μέσα στο ’22 θα μπορέσει να συμβεί αυτό» είπε ο κύριος Γώγος.

Επίσης, ο κύριος Γώγος είπε δεδομένα από την Νότια Αφρική από μικρούς αριθμούς ασθενών, δείχνουν ότι όσοι νόσησαν με την παραλλαγή Όμικρον, ανέπτυξαν υψηλά αντισώματα έναντι της Δέλτα, κυρίως οι εμβολιασμένοι.

Η Όμικρον φαίνεται να λειτουργεί σαν μια ενισχυτική δόση που παράλληλα με τον εμβολιασμό μπορεί να συμμετάσχει στην πολυκλωνική ανοσία απέναντι στον ιό.

Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης: Αν συνεχιστεί η «ήπια» Όμικρον δε θα χρειαστεί 4η δόση
Αισιόδοξος για τις εξελίξεις μέσα στο 2022 είναι και ο καθηγητής της πνευμονολογικής κλινικής του πανεπιστημίου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, που μίλησε στο MEGA για τη μετάλλαξη «Όμικρον».

«Με την ήπια μορφή που εκδηλώνεται, δε θα χρειαστεί πιθανότατα, 4η δόση. Το Ισραήλ την έχει αναστείλλει την 4η δόση και αν συνεχίσει έτσι και επιβεβαιωθεί το επόμενο δεκαήμερο ότι είναι μια μετάλλαξη που προκαλεί ήπια νόσο, τότε δε θα χρειαστεί 4η δόση».

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα