Παρασκευή, 19/04/2024 | 20:47

Θανάσης Καββαδάς: «Η αλήθεια δεν μπορεί να διχάσει.

440 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/01/2022, 6:04 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Η αλήθεια δεν μπορεί να διχάσει. Όσοι έχουν πρόβλημα με την αλήθεια κάνουν προσωπικές επιθέσεις»

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κεφαλαιοποιήσει την πρόταση μομφής του Προέδρου του κατά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν μπορείς να κεφαλαιοποιήσεις μια χρεοκοπημένη ιδέα.
Την ιδέα δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ρίξει μία Κυβέρνηση που, 31 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης συνεχίζει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση, που πλέον πασχίζει για να διατηρήσει και αυτήν ακόμα τη δεύτερη θέση.
Η πρόταση μομφής προκάλεσε συγκρίσεις που πονούν τον ΣΥΡΙΖΑ – όμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία του όταν ήταν στην Κυβέρνηση.
Δοκιμάστηκε και απέτυχε.
Αυτή είναι η αλήθεια – και η αλήθεια ποτέ δεν μπορεί να διχάσει.
Αντιθέτως, διχάζουν το ψέμα, η συκοφαντία και η αντιπολίτευση για μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Σκοπιμότητες που δεν άφησαν το ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει αμυντικές συμφωνίες και κοινωνικά μέτρα.
Σκοπιμότητες που δεν άφησαν το ΣΥΡΙΖΑ να βάλει πλάτη ούτε καν σε αυτήν την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Σκοπιμότητες που έσυραν το ΣΥΡΙΖΑ στη στημένη σκευωρία της Νοβάρτις.
Σε αυτά τα ψέματα, σε αυτόν τον λαϊκισμό απάντησα με αλήθειες και με επιχειρήματα.
Θύμισα και τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και αυτά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Θύμισα τις μειώσεις φόρων, τη μείωση της ανεργίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τις αμυντικές συμφωνίες, το Ταμείο Ανάκαμψης, τα 43 δισεκατομμύρια για την στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας εν μέσω πανδημίας – και πολλά άλλα.
Θύμισα και μία συγγνώμη – μια συγνώμη με ειδικό βάρος, με την οποία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη για τις αστοχίες στην αντιμετώπιση της τελευταίας κακοκαιρίας, και που συνοδεύεται από πράξεις για την ενίσχυση των δομών της πολιτικής προστασίας.
Τα πεπραγμένα και το ήθος και των δύο Κυβερνήσεων οι πολίτες τα καταγράφουν, τα θυμούνται και τα κρίνουν – όπως θυμούνται και κρίνουν και το άκρως διχαστικό «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».
Όσοι έχουν πρόβλημα με την αλήθεια και την πραγματικότητα στρέφονται σε προσωπικές επιθέσεις – αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός τους.
Είναι γνωστό ότι στο χαρακτήρα μου δεν ταιριάζουν ούτε οι ακρότητες, ούτε o διχαστικός και τοξικός λόγος – αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον οι πολίτες της Λευκάδας.
Γνωρίζουν ότι ποτέ δεν διαχώρισα τους πολίτες. Ό,τι κι αν ψηφίζουν, ό,τι κι αν ψήφιζαν, η πόρτα μου είναι ανοιχτή σε όλους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς.
Όσοι προχωρούν σε προσωπικές επιθέσεις δεν με αφορούν, δεν θα παίξω το παιχνίδι τους – όμως θα μιλάω πάντα με ειλικρίνεια. Κρίθηκα και κρίνομαι κάθε μέρα από τους πολίτες της Λευκάδας. Σε αυτούς απευθύνομαι, σε αυτούς λογοδοτώ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα