Παρασκευή, 29/03/2024 | 01:16

Δήμος Πρέβεζας: Μετά τις “Δημαιρεσίες” το “Γυρίζει” ο Γεωργάκος;

1558 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/01/2022, 10:30 μμ | 0 σχόλια

Αυτές οι πρόσφατες “Δημαιρεσίες” στο Δήμο Πρέβεζας, οι οποίες συνοδεύτηκαν με τις αποχωρήσεις από την παράταξη Γεωργάκου του μέχρι πρότινος προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας Δημήτρη Καραμανίδη, της μέχρι πρότινος αντιδημάρχου Πολιτισμού Αθηνάς Κωνσταντάκη, αλλά και την άρση στήριξης του επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Ανατροπή” Βαγγέλη Ροπόκη είναι βούτυρο στο ψωμί, του Δημοσιογράφου. Του δημοσιογράφου βεβαίως που μπορεί ελεύθερα να γράψει αυτό που πιστεύει, αυτό που εκτιμά, χωρίς αγκυλώσεις και εξαρτήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι οι παραπάνω αποχωρήσεις και η άρση της στήριξης σαφώς και αποδυναμώνουν τον συνδυασμό “Δήμος της καρδιάς μας” του δημάρχου Νίκου Γεωργάκου και του καταφέρουν και σημαντικό πλήγμα επικοινωνιακά, που παρά κάποιες “φιλότιμες” προσπάθειες, δεν… μαζεύεται!

Και Ο Δημήτρης Καραμανίδης και η Αθηνά Κωνσταντάκη και ο Βαγγέλης Ροπόκης, είναι αποδεδειγμένα άξια και ικανά πρόσωπα και χάνει και ο δήμος συνολικότερα αλλά και η παράταξη Γεωργάκου ειδικότερα. Και το παραπάνω δεν μπορεί να υποβαθμιστεί με κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα.

Και σε ότι αφορά τον Δημήτρη Καραμανίδη κατά την άποψή μου, το λάθος είναι από την αρχή του Δημάρχου που έπρεπε να τον κάνει αντιδήμαρχο και όχι πρόεδρο Δημοτικού συμβουλίου.

Πέρα όμως από τα όποια διαδικαστικά είναι και η εικόνα του Δήμου που προκαλεί ερωτηματικά όταν αίφνης σε τόσα σημεία της Πρέβεζας, είναι καμμένες λάμπες και λαμπτήρες και δεν έχουν αντικατασταθεί η επιδιορθωθεί. Θα δοθούν λύσεις με τα… LEAD; Μένει να το δούμε στην πράξη.

Από την αρχή της θητείας του νυν δημάρχου Νίκου Γεωργάκου προέκυψε σημαντικό πρόβλημα με τα αδέσποτα και το καταφύγιο κι ενώ θα έτρεχαν οι διαδικασίες για νέο καταφύγιο, ήδη υπάρχει απελπιστική καθυστέρηση.

Ο Δήμος έχει αποδυναμωθεί και σε προσωπικό σε νευραλγικούς τομείς λόγω συνταξιοδοτήσεων και στον κοινωνικό τομέα, αλλά και στον περιβάλλον και το πράσινο. Τα οκτάμηνα θα δώσουν λύσεις; Δηλαδή στο πρόγραμμα “Κινητικότητα” Ο Δήμος έχει περισσότερη ανάγκη από έναν Π.Ε. κοινωνιολόγο, από ότι πρόσωπα σε άλλες καίριες θέσεις;

Ο Βαγγέλης Ροπόκης συνολικά κρίνεται ως επιτυχημένος αντιδήμαρχος στον τομέα της καθαριότητας και το ίδιο μπορεί να αποδειχθεί και ο Γρηγόρης Κουμπής – εάν είναι ο αντικαταστάτης του Βαγγέλη Ροπόκη- γιατί είναι ένα ικανό και άξιο παιδί. Και είναι και διαλλακτικό πρόσωπο και συνεργάσιμο ο Γρηγόρης. Μπορούν όμως τόσο ο Βαγγέλης όσο και ο Γρηγόρης να στηριχθούν στα οχτάμηνα για να ανταπεξέλθουν στον πολυποίκιλο τομέα της καθαριότητας; Ακόμα και υπεράνθρωπες προσπάθειες να κάνουν, φωνάζει από μακριά η έλλειψη μόνιμου προσωπικού στο δήμο Πρέβεζας και στην καθαριότητα.

Με το λιγοστό προσωπικό που διαθέτει ο δήμος και τα οχτάμηνα μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, μπορεί συντονισμένα να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένα τμήματα, για το σύνολο- ξέρω πως θα αντιδράσουν και η “Λαϊκή Συσπείρωση” και η “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας”, αλλά και η “Στροφή στο μέλλον” – νομίζω ότι η ιδιωτική καθαριότητα με βάση την αποτελεσματικότητα που βλέπουμε σε άλλους δήμους, είναι λύση!

Ο νέος γενικός διευθυντής του Δήμου, θα αποδειχθεί μάγος και θα δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω; Ασφαλώς όχι.

Στον τομέα της τουριστικής προβολής και ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος και η επιτροπή τουριστικης προβολής του Δήμου, κατά την ταπεινή μου άποψη, τα πάνε πολύ καλά!

Έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας παρουσίαση του τεχνικού προγράμματος και με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε έναν καταμερισμό ποσών για μικροέργα, μέσω της ΣΑΤΑ. Είναι το παραπάνω ελπιδοφόρο για έναν δήμο που θέλει να βαδίσει στα μονοπάτια της ανάπτυξης και της προόδου;

Υπάρχει στην ατμόσφαιρα μια συλλογιστική, ότι σε επικοινωνιακό επίπεδο ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, θα ρίξει το βάρος την τελευταία διετία σε έργα και παρεμβάσεις ώστε να αποτυπωθεί στον δημότη- ψηφοφόρο, η εικόνα των έργων κάτι που θα τον ωφελήσει στις δημοτικές εκλογές του 2023.

Η εικόνα του Δήμου Πρέβεζας και του Δημάρχου δεν είναι σε υψηλά επίπεδα, αντίθετα κινείται σε ..ρηχά νερά κι όποιος δεν το ακούει ή δεν το βλέπει αυτό, απλά είτε κωφεύει, είτε εθελοτυφλεί.

Το ερώτημα είναι βέβαια το εξής: Παρά την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, το “Γυρίζει” υπέρ του ο Νίκος Γεωργάκος; Σαφώς και το γυρίζει κατά τη δική μου άποψη. Έχει περισσότερο από δύο χρόνια μπροστά του, για να μπορέσει να κάνει ριζικές αλλαγές, να πάρουν μπροστά οι μηχανές, να γίνουν μελέτες, να ενταχθεί σε μέτρα και προγράμματα και να προχωρήσει. Μπορεί να μην υπάρχει πολύς χρόνος, αλλά υπάρχει αρκετός χρόνος! Αρκεί βέβαια συντονισμένα, με σχέδιο και πρόγραμμα να προχωρήσουν διαδικασίες. Επίσης σημαντικό είναι και για την καλύτερη εικόνα του δημάρχου και της δημοτικής αρχής αλλά και για να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη οι δημότες, ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος να κάνει και την αυτοκριτική του. Αν θεωρεί ότι όλα βαίνουν καλώς και το έργο του είναι.. θεάρεστο μέχρι στιγμής, τότε κατά τη δική μου άποψη δεν υπάρχει μέλλον για τη σημερινή δημοτική αρχή και δεν υπάρχει ελπίδα για την καλυτέρευση της ζωής των δημοτών. Εν κατακλείδι εάν υπάρχει η πολιτική βούληση, η αναζήτηση και η ριζική αλλαγή πορείας σε νευραλγικά ζητήματα, τότε ναι, ο νυν δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος το γυρίζει.

Από τη δική μας πλευρά θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με τον τρόπο μας. Να ασκούμε κριτική όταν θεωρούμε ότι είναι επιβελημένο και να εξάρουμε τα θετικά όταν το κρίνουμε. Και στις δύο περιπτώσεις ενοχλούνται είτε οι μέν είτε οι δεν. Και φυσικά δεν διεκδικήσαμε ποτέ το αλάθητο του Πάπα.

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα