Πέμπτη, 25/04/2024 | 13:36

Δήμος Πρέβεζας: Η κεντροαριστερά ενώθηκε απέναντι στον “Κοινό εχθρό”;

767 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/01/2022, 3:59 μμ | 0 σχόλια

Έκπληξη (ευχάριστη;) προκάλεσε η κοινή ανακοίνωση τριών δημοτικών συμβούλων Πρέβεζας, από τρεις διαφορετικές παρατάξεις αναφορικά με το μουσικό σχολείο Πρέβεζας. Η ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου και την υπογράφουν ο Αναστάσιος Αμάραντος από την παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα”,

ο Θανάσης Ανωγιάτης από την παράταξη “Στροφή στο μέλλον”

και ο κοσμάς Κορωναίος από την παράταξη “Δημοτική συνεργασία”.

Κοινή αφετηρία και κοινός ιδεολογικός προσανατολισμός και των τριών δημοτικών συμβούλων που υπέγραψαν το κείμενο για το μουσικό σχολείο Πρέβεζας και τη στασιμότητα που υπάρχει από την παράταξη Γεωργάκου, είναι η κεντροαριστερά.

Πριν λίγες μέρες σας γράψαμε για Γαλαζοκόκκινοπράσινο ψηφοδέλτιο στο Δήμο Πρέβεζας και με τις ραγδαίες εξελίξεις που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα, θεωρήστε πλέον κάτι παραπάνω από πιθανό αυτό για το οποίο σας προϊδεάσαμε… Στην κίνηση των τριών απουσιάζει μόνο αυτό το ανοιχτούλι το… γαλάζιο, το καλοκαιρινό ντε!

Σε ότι αφορά το γεγονός ότι Τάσος Αμάραντος, Σάκης Ανωγιάτης και Κοσμάς Κορωναίος συνυπόγραψαν για πρώτη φορά ένα κείμενο, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, προερχόμενοι από τρεις διαφορετικές παρατάξεις είναι αφενός πρωτόγνωρο για το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας και αφετέρου θέτει τις βάσεις για εποικοδομητική σύμπλευση προοδευτικών δυνάμεων για το καλό του τόπου.

Μπορούμε να πούμε ασφαλέστατα ότι η κεντροαριστερά στο Δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας ενώθηκε; Είναι πρόωρο να γίνει τέτοια εκτίμηση, είναι όμως μία κίνηση, μία πρωτοβουλία των τριών δημοτικών συμβούλων που ίσως αποτελεί προάγγελο εξελίξεων στον προοδευτικό χώρο.

Στο εάν η κεντροαστερά ή για να ακριβολογώ οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι από τον κεντροαριστερό χώρο ενώθηκαν απέναντι στον “κοινό εχθρό”, νομίζω ότι αυτό είναι σαφές.

Και βέβαια “Κοινός Εχθρός” δεν είναι ούτε ο Γεωργάκος, ούτε η παράταξή του από ότι οσφρύζομαι, κοινός εχθρός είναι η συντηρητική αντιμετώπιση, η πολιτική ανεπάρκεια, η πολιτική οκνηρία και η στασιμότητα που υπάρχει σε ζωτικής σημασίας ζητήματα του Δήμου Πρέβεζας. Άρα δεν προσωποποιούνται ως κοινός εχθρός ο Γεωργάκος και οι εναπομείνατες δημοτικοί του σύμβουλοι και δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν είναι και “Κοινός αντίπαλος” με βάση την κατάσταση που επικρατεί στη νυν δημοτική αρχή.

Έγινε η αρχή και η Κεντροαριστερά στο δήμο Πρέβεζας ενώθηκε απέναντι στον “Κοινό Εχθρό”;

Η συνέχεια θα μας κάνει πιο σοφούς και βέβαια η συνέχεια είναι αυτή που θα δείξει…

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα