Σάββατο, 20/04/2024 | 01:06

Βασίλης Ιωάννου: Όταν μία δημοτική αρχή αποδυναμώνεται, την ευθύνη την έχει ο επικεφαλής

707 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/01/2022, 4:28 μμ | 0 σχόλια

Τον πρώην νομάρχη και πρώην βουλευτή Πρέβεζας Βασίλη Ιωάννου φιλοξένησε στη ραδιοφωνική του εκπομπή στο Ράδιο Πρέβεζα ο Γιάννης Βασιλειάδης την Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

Σε ότι αφορά τις αποχωρήσεις από την παράταξη Γεωργάκου των Δημήτρη Καραμανίδη και Αθηνάς Κωνσταντάκη και την άρση στήριξης του Βαγγέλη Ροπόκη, ο Βασίλης Ιωάννου σημείωσε: ” Είναι γεγονός ότι οι εκλογές προέδρων και επιτροπών πέρασαν σε δεύτερη μοίρα μετά την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του δημάρχου, βεβαίως με την παραίτηση του Βαγγέλη του Ροπόκη και τη λήξη ουσιαστικά της συνεργασίας.” Χαρακτήρισε ιδιαίτερα δυσμενείς τις εξελίξεις όχι τόσο για το μέλλον του δημάρχου και των άλλων στελεχών επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι θεμιτές οι φιλοδοξίες του καθενός, όμως δεν ήταν καθόλου καλές για την πορεία του Δήμου. “Οι Εξελίξεις αποδυνάμωσαν τη δημοτική αρχή, αλλά αποδυναμώθηκε και ο ίδιος ο δήμαρχος. Φαίνεται στην κοινωνία ότι είναι ένας δήμαρχος που δεν μπορεί να κρατήσει ενωμένη την παράταξη και βεβαίως δεν μπορεί να την καθοδηγήσει και να την εμπνεύσει.Άρα από εδώ και στο εξής ανά πάσα στιγμή θα αμφισβητείται” σχολίασε ο κ. Ιωάννου.

Αν ο ίδιος το περίμενε: “Ζούμε σε έναν μικρό τόπο και οι παρεκούντες εις την Ιερουσαλήμ ακούμε και βλέπουμε πολλά. Ως ένα βαθμό η διάσταση των απόψεων του Δημάρχου και του κυρίου Καραμανίδη είχε φανεί από καιρό. Για την κυρία Κωνσταντάκη υπήρξε μια μικρή έκπληξη, δεν το περίμενα, αλλά η κ. Κωνσταντάκη οφείλει να μας πει λίγα περισσότερα γιατί στην παραίτηση της ανέφερε για αξίες και αρχές, αυτά τα υπονοούμενα και ερωηματικά πλήττουν δύο φορές τον επικεφαλής της παράταξης. Όταν μία δημοτική αρχή αποδυναμώνεται την ευθύνη την έχει ο ηγέτης, την έχει ο επικεφαλής. Είναι σημαντικό να κρατήσει κάποιος την παράταξή του ενωμένη από την αρχή μέχρι το τέλος.”

Ο Βασίλης Ιωάννου επεκτάθηκε σημειώνοντας ότι αυτό που ο ιδιος διερεύνησε με αφορμή αυτή τη ρήξη είναι ότι η κοινή γνώμη στην πόλη αλλά και τα περισσότερα από τα πολιτικά στελέχη από το χώρο της ΒΔ επιρρίπτουν ευθύνες για αυτή την κρίση, προσωπικά στον Νίκο Γεωργάκο. “Πρώτα και κύρια επιρρίπτουν ευθύνες στον Νίκο Γεωργάκο διότι έχει διαρρήξει τις σχέσεις με όλα τα πολιτικά στελέχη που εκπροσωπούν κάποιους θεσμούς στην πόλη και στον νομό. Δεν έχει σχέσεις με τον βουλευτή, ούτε καλημέρα. Δεν τους έχουμε δει ούτε σε μία φωτογραφία να επισκέπτονται ένα υπουργείο. Και οι φωτογραφίες είναι ένα καλό σπορ, το αγαπάει ο δήμαρχος. Δεν έχει καλές σχέσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη και με τον κ. Μπούρη, όχι μόνο δεν είχε καλές σχέσεις, είχε μάλιστα ανοίξει βεντέτα με τον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ. Όλα αυτά ήταν επόμενο ότι θα είχαν αντανάκλαση και στα στελέχη της παράταξής του. Τα οποία στελέχη της παράταξής του με τα οποία μίλησα εγώ του καταλογίζουν ευθύνες για το πως επέλεξε τους συμβούλους και τους συνεργάτες του” είπε ακόμη μεταξύ άλλων.

Σε μία ακόμη δημόσια τοποθέτησή του, ο Βασίλης Ιωάννου, είπε τα πράγματά με το όνομά τους, αφού ήταν και πολιτικά ευθύς και πολιτικά ορθός!

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα