Παρασκευή, 29/03/2024 | 03:11

Ανδρέας Κτενάς: «Κοινός στόχος η γρήγορη ολοκλήρωση του Γυμνασίου της Βασιλικής»

509 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/01/2022, 2:21 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Κοινός στόχος η γρήγορη ολοκλήρωση του Γυμνασίου της Βασιλικής» – Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες επισκευής του Σχολείου

Το Γυμνάσιο Βασιλικής, όπου πραγματοποιούνται από την Π.Ε. Λευκάδας εργασίες αποκατάστασης και ανακατασκευής του σεισμόπληκτου σχολείου, επισκέφθηκε την Παρασκευή (14/1/2022) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ), Ανδρέα Πολίτη, τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων ΔΔΕ, Σωκράτη Παπαδόπουλο, όπου παρουσία του Προέδρου της Τ.Κ. Βασιλικής, Σταμάτη Αργυρού, και του Διευθυντή του σχολείου, Γιώργου Μαργέλη, περιηγήθηκαν στο έργο.

«Τη σπουδαιότητα του έργου της ανακατασκευής του Γυμνασίου της Βασιλικής την αντιλαμβανόμαστε πλήρως, αφού αφορά το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας της Νότιας Λευκάδας, τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς μας, που αξίζουν τις ιδανικότερες συνθήκες.

2022.01.18 @ Ανδρέας Κτενάς: «Κοινός στόχος η γρήγορη ολοκλήρωση του Γυμνασίου της Βασιλικής» – Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες επισκευής του Σχολείου. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Γυμνάσιο #Βασιλική #Σχολείο #ΣχολικήΣτέγη #Παιδεία #Εκπαίδευση #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

Η αγωνία της σχολικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας της Βασιλικής είναι εύλογη, λόγω των καθυστερήσεων των προηγούμενων ετών, ενώ η γρήγορη και άρτια ολοκλήρωση του έργου αποτελεί κοινό μας στόχο.

Ως Περιφερειακή Αρχή δεσμευθήκαμε και ολοκληρώσαμε τις απαραίτητες διαδικασίες, που ακολουθούνται για τα δημόσια έργα, σε σύντομο χρονικό διάστημα και το έργο εκτελείται από τον Αύγουστο του 2021.

Με συνεχείς αυτοψίες, πρωτίστως της Τεχνικής Υπηρεσίας αλλά και δικές μου, παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του έργου, ώστε να παραδώσουμε ένα λειτουργικό και ασφαλές σχολείο τη νέα σχολική χρονιά» ανέφερε ο Ανιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Από τη μεριά του ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ανδρέας Πολίτης, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που βλέπουμε να εκτελείται επιτέλους το έργο και να προχωρά εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, ώστε σύντομα, εκπαιδευτικοί και μαθητές να επιστρέψουμε με ασφάλεια στις σχολικές αίθουσες του Γυμνασίου Βασιλικής».

Το έργο «Επισκευές λόγω Σεισμού στο Γυμνάσιο Βασιλικής», με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 022 με Κ.Ε. 2015ΕΠ02200006, και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με Ανάδοχο την «MA.I.CON. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα