Κυριακή, 25/02/2024 | 15:13

Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Πρέβεζας: Πάρτε μέτρα για την επαναλειτουργία των δομών των δήμων

418 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/01/2022, 11:04 πμ | 0 σχόλια

Σύλλογος Εργαζομένων
στους Ο.Τ.Α Α΄ βαθμού Πρέβεζα , 12-01-2022
των Δήμων Ν. Πρέβεζας

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ!!
Από τον Σεπτέμβρη του 2020, διεκδικούμε και απαιτούμε να ληφθούν μέτρα για ανοιχτά σχολεία με ασφαλή λειτουργία. Πλάι στα σχολεία το ίδιο κρίσιμο για την οικογένεια είναι και το ζήτημα της ασφαλούς λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, των ΚΔΑΠ, των ωδείων στους δήμους , που επίσης άνοιξαν ακριβώς όπως έκλεισαν. Μόνο που τώρα μετά τις χειμερινές διακοπές, ο τεράστιος αριθμός κρουσμάτων και η υπερταχεία μετάδοση του ιού, καθιστά αυτό το άνοιγμα, ιδιαίτερα επισφαλές και επικίνδυνο.
Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα ωδεία, σαν βασικό οδηγό προστασίας, έχουν τα περίφημα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Πρωτόκολλα, που υγειονομικά απέχουν από την πραγματικότητα των χώρων αυτών και αγνοούν τον παιδαγωγικό τους ρόλο, μεταφέροντας την ευθύνη στους παιδαγωγούς και τους άλλους εργαζομένους που θα πρέπει να γίνουν σε αυτές τις συνθήκες και νοσηλευτές. Σήμερα είναι κενό γράμμα για όλες τις δομές των Δήμων, δεν έχουν επικαιροποιηθεί και δεν μπορούν να διασφαλίσουν την ασφαλή λειτουργία τους . Η ευθύνη μετατίθεται αποκλειστικά στους εργαζόμενους που σήμερα σε συνθήκες υπερμετάδοσης καλούνται να υπερβάλουν και πάλι εαυτό σε αντοχή.
Κυβέρνηση και Δήμοι για την ασφαλή λειτουργία των κοινωνικών δομών επιβάλλεται τώρα να διασφαλίσουν όλα τα αναγκαία και επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας των εργαζομένων που ποτέ δεν διασφαλίστηκαν και μάλιστα σε συνθήκες της Πανδημίας .
Απαιτούμε σταθερή βδομαδιάτικη ιχνηλάτηση στους εργαζομένους ώστε να μπορέσουν να μείνουν οι δομές ανοιχτές και να μην γίνουν κέντρα υπερμετάδοσης για παιδιά και νοικοκυριά.
Να δίνονται δωρεάν μάσκες αυξημένης προστασίας με την ευθύνη των δήμων για τους εργαζομένους που σήμερα πληρώνουν από την τσέπη τους .
Σταθερή παρουσία παιδίατρου που σήμερα για πολλούς δήμους είναι ζητούμενο, την οποία ζητούμε να προβλεφθεί τόσο στον υπό σύνταξη ΟΕΥ του Δήμου Πρέβεζας όσο και στους ΟΕΥ του Δήμου Πάργας και του Δήμου Ζηρού.
Να εξασφαλιστεί μόνιμος γιατρός εργασίας στους χώρους δουλειάς που επίσης λείπει και που θα μπορούσε σε αυτή την φάση να συνεισφέρει με το έργο του, στην επιτήρηση και την ενίσχυση των συνθηκών υγιεινής στους χώρους π.χ. ιχνηλάτηση, και την υπεύθυνη ενημέρωση εργαζομένων, ανεμβολίαστων και μη. Η θέση αυτή ζητούμε να ενταχτεί τόσο στον υπό σύνταξη ΟΕΥ του Δήμου Πρέβεζας όσο και στους ΟΕΥ του Δήμου Πάργας και του Δήμου Ζηρού.
Αναγκαίες και απαιτούμενες, έτσι κι αλλιώς, πολύ περισσότερο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών είναι, η επιπλέον χρηματοδοτήση και οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα παιδαγωγικού και βοηθητικού. Καίριο και καθοριστικό ζήτημα αφού για τους περισσοτέρους δήμους παραμένει είτε ελλειμματικό, είτε πλήρως ανεπαρκές.
Μόνο έτσι μπορούμε να μιλάμε για ασφαλές άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών, των ΚΔΑΠ, των δημοτικών ωδείων στις δοσμένες συνθήκες. Διαφορετικά μιλάμε για επαναλειτουργία με μέτρα επισφαλή, για εργαζόμενους παιδιά και τις οικογένειες τους.
Μιλάμε για επαναλειτουργία με μέτρα επισφαλή για την δημόσια υγεία, αφού στερούνται βασικούς υγειονομικούς κανόνες κατά της πανδημίας και χαρακτηρίζονται από την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης, που όλο αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα της πανδημίας δεν υιοθέτησε ούτε ένα μέτρο των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων και των γονιών.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες, δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων. Όλες τους θεωρούσαν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων ως κόστος, ένα κόστος που προσπαθούν να το περιορίσουν προκειμένου να ικανοποιήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Μισηρλής Γεώργιος Νίτσας Χρήστος

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα