Πέμπτη, 23/05/2024 | 04:59

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυξήθηκαν και οι νεκροί στην Ελλάδα

492 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/01/2022, 7:01 μμ | 0 σχόλια

Η καθιερωμένη ενημέρωση της Πέμπτης, 27.01.2022, για τον κορονοϊό και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας, έβγαλε… ειδήσεις, με σημαντικότερη το ότι ξεκινά η διάθεση των χαπιών κατά του ιού στην Ελλάδα από την επόμενη εβδομάδα.

Επιπρόσθετα, η ενημέρωση έγινε μόλις λίγα λεπτά αφότου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε ανακοινώσει την χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού, ενώ στην τελευταία ερώτηση που έγινε από τους δημοσιογράφους, ο Γκίκας Μαγιορκίνης απάντησε αναφορικά με την «μετάλλαξη Όμικρον 2» που έχει πια επεκταθεί αρκετά στην Δανία και έχει προκαλέσει ανησυχία.

«Έχουμε άλλα κρούσματα της Όμικρον 2 στη χώρα μας; Μας έχουν ανακοινωθεί δύο, βλέπουμε τα δεδομένα από τη Δανία που φαίνεται ότι η Όμικρον 2 είναι αυτή που υπάρχει στην κοινότητα. Ποια είναι η εκτίμησή σας για τη χώρα μας;» ρωτήθηκε συγκεκριμένα ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Και απάντησε: «Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα κρούσματα της Όμικρον 2, νομίζω θα πρέπει να ολοκληρωθεί η γονιδιακή ανάλυση ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα, αλλά σίγουρα υπάρχουν κι άλλα κρούσματα Όμικρον 2. Δε βλέπουμε να υπάρχει κάποια σημαντική τάση αύξησης όπως αυτή που καταγράφηκε στην Δανία. Γενικά και από άλλες χώρες δεν θεωρούν προς το παρόν ότι θα αποτελέσει κάποιο ιδιαίτερο κίνδυνο όσον αφορά στην αύξηση των κρουσμάτων».

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυξήθηκαν και οι νεκροί στην Ελλάδα
Λίγο νωρίτερα, η Βάνα Παπαευαγγέλου αποκάλυψε πως έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα οι θάνατοι λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απαντήσει -τόσο η ίδια, όσο και η Μίνα Γκάγκα που παρενέβη- για το πόσοι θάνατοι σχετίζονται με την Όμικρον.

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφερόμενος στο ζήτημα αυτό, είπε: Επειδή είπατε για τους θανάτους από Όμικρον, σίγουρα υπάρχουν. Η αναλογία είναι απλή. Η Όμικρον είναι πέντε φορές λιγότερο επικίνδυνη, δε σημαίνει ότι είναι μηδενική η επικινδυνότητα της Όμικρον. Το ότι είναι 5 φορές λιγότερο επικίνδυνη, όταν έχεις 20.000 κρούσματα από Όμικρον, είναι σαν να έχεις 4.000 κρούσματα από Δέλτα».

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα