Πέμπτη, 06/10/2022 | 15:39

Κώστας Μπάρκας: Ρυθμοί χελώνας στις αποζημιώσεις για την πανδημία στους παράκτιους αλιείς

388 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/01/2022, 12:50 μμ | 0 σχόλια

Κώστας Μπάρκας: Με ρυθμούς χελώνας η καταβολή των αποζημιώσεων για την πανδημία στους δικαιούχους παράκτιους αλιείς της χώρας

Στη χειρότερη δυνατή στιγμή, όπου η κρίση της πανδημίας συναντά το κύμα ακρίβειας σε πρώτες ύλες, ενέργεια και αγορά αγαθών, η κυβέρνηση, τρέχοντας για μια ακόμη φορά πίσω από τις εξελίξεις, κωλυσιεργεί στην καταβολή των αποζημιώσεων λόγω της πανδημίας, στους δικαιούχους παράκτιους αλιείς της χώρας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία συνυπογράφουν τριάντα οκτώ (38) Βουλεύτριες και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, μόλις 470 δικαιούχοι παράκτιοι αλιείς έχουν λάβει μέχρι στιγμής την προβλεπόμενη αποζημίωση σε σύνολο εξήμισι χιλιάδων αιτούντων, με την υποβολή των αιτήσεων να έχει λήξει ήδη από τα τέλη Σεπτέμβρη. Το χειρότερο είναι ότι οι υπόλοιποι αιτούντες, που ανέρχονται σε χιλιάδες, όχι μόνο δεν γνωρίζουν πότε θα πάρουν την αποζημίωση, αλλά και αν θα πάρουν. Δεν υπάρχει καν ενημέρωση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου για το αν είναι δικαιούχοι.
Ενώ ο αριθμός των αιτούντων αλιέων της πρόσκλησης για καταβολή αποζημιώσεων ήταν γνωστό ότι θα ήταν πολύ μεγάλος, το Υπουργείο δεν πρόβλεψε και δεν έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα, στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας μέσα στην πανδημία, ώστε να εκδίδονται με ταχύτερους ρυθμούς οι πράξεις ένταξης, με αποτέλεσμα τους πολύ αργούς ρυθμούς καταβολής των αποζημιώσεων. Εάν μάλιστα συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς η αξιολόγηση των φακέλων και καθυστερήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους είναι βέβαιο πως οι πληγέντες αλιείς θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλες δυσκολίες για να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία καλούν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να απαντήσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί, για να επιταχυνθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων, ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους αλιείς του Μέτρου 3.1.9 «Προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της Covid-19».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα