Παρασκευή, 19/04/2024 | 18:03

Το ΕΦΚΑ σε ιδιώτες …Οι golden boys θα δίνουν συντάξεις πείνας!

585 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/12/2021, 8:30 πμ | 0 σχόλια

Μετά την εκχώρηση των επικουρικών συντάξεων και του ευαίσθητου τομέα της δημόσιας περίθαλψης σε ιδιώτες, σειρά στην αλυσίδα ιδιωτικοποιήσεων παίρνει ο ΕΦΚΑ βασικές λειτουργίες του οποίου παραχωρούνται στην επιχειρηματική δράση.
Ο υπουργός Εργασίας μέσα στην εβδομάδα έλαβε την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου ώστε να προχωρήσει στη νομοθέτηση που θα επιτρέπει πρόσληψη επιλεγμένων διευθυντικών στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα. Η διαχείριση και η συνολική λειτουργία του υπερταμείου κοινωνικής ασφάλισης θα περάσει επισήμως στα χέρια εταιρείας του ιδιωτικού τομέα που μέχρι σήμερα είχε αναλάβει τη μηχανοργάνωση και μέρος της ψηφιοποίησης του ΕΦΚΑ.
Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων άμεσες προσλήψεις με νέα επιλεγμένα διευθυντικά στελέχη (εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ) από τον ιδιωτικό τομέα με τριετείς συμβάσεις, υπέρογκες αμοιβές, εκτός ενιαίου μισθολογίου. Επιπλέον όπως ανακοινώθηκε ο Κ. Χατζηδάκης θα προωθήσει με το νομοσχέδιο επιπλέον παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας του ΕΦΚΑ μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η αξιολόγηση των υπαλλήλων αλλά και η φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων.
Το σύστημα προμηθειών αλλάζει ώστε να γίνει «πιο ευέλικτο» και να επιτρέπει περισσότερες συμβάσεις με απευθείας αναθέσεις…. Παράλληλα 400 ακίνητα-φιλέτα του ΕΦΚΑ, αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ περνάνε στα χέρια ιδιωτών του real estate με το ρίσκο να φορτώνεται για άλλη μια φορά στους ώμους των εργαζομένων.
Να υπενθυμίσουμε ότι το νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης ξεκινά τη λειτουργία από την πρώτη μέρα του νέου χρόνου με 40.000 νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, οι εισφορές των οποίων θα χρηματοδοτούν τα αρπακτικά του χρηματιστηριακού τζόγου.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Πρέπει να μιλήσουμε από τη σκοπιά των δικών μας αναγκών. Να παλέψουμε με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζόμενων, τα συμφέροντα των φτωχών και των νέων. Όχι με βάση τα περιθώρια των «συμφωνιών», των «αντοχών» της «χώρας» και της οικονομίας ή τις «δυσκολίες» των εργοδοτών.
Υπάρχει απίστευτος πλούτος. Δεν θα πληρώσουμε όλοι μαζί τα σπασμένα. Να πληρώσει η εργοδοσία με βαριά φορολογία. Να πληρώσει το κράτος, αντί να τα δίνει στο τοκογλυφικό χρέος και στις τράπεζες. Να φέρουν πίσω τα κλεμμένα δις, που πήραν από τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
Να διεκδικήσουμε:
1. Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ενάντια στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα. Δωρεάν, υποχρεωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς εξαιρέσεις και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
2. Την άμεση χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Το κόστος ασφάλισης να βαραίνει εργοδότες και κράτος. Καμία αύξηση εισφορών για τους εργαζόμενους
3. ΣΣΕ παντού με αυξήσεις των μισθών. Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας ή στα 60 έτη (58 για τις γυναίκες). Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για όλες τις μορφές ελαστικής εργασίας. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος! Κατάργηση της μαύρης εργασίας και όλων των μορφών «ευέλικτης» και ελαστικής εργασίας, αυστηρές ποινές στους εργοδότες.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ δημοσίου Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα