Πέμπτη, 25/04/2024 | 02:07

Τα “Πρεβεζάνικα Χρονικά” σε όλους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης

853 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/12/2021, 2:56 μμ | 0 σχόλια

Μια νέα “σελίδα” ανοίγει για το βραβευμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού περιοδικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης “Πρεβεζάνικα Χρονικά”, η συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και η ανάρτηση των ψηφιοποιημένων τευχών του στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ePublishing και της διεύθυνσης
https://ejournals.epublishing.ekt.gr/ του ΕΚΤ.
Ο κάθε αναγνώστης μπορεί πλέον να διαβάσει αναλυτικά τα τεύχη και τα άρθρα των Πρεβεζάνικων Χρονικών- αρχικά τα έξι τελευταία που έχουν αναρτηθεί- και σταδιακά όλα τα υπόλοιπα.
Όπως αναφέρει το εισαγωγικό σημείωμα της ηλεκτρονικής ανάρτησης, το περιοδικό “Πρεβεζάνικα Χρονικά” εκδίδεται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας από το 1978 (Α΄ περίοδος) και ανελλιπώς από το 1984 (Β΄ περίοδος) μέχρι σήμερα. Στο περιοδικό δημοσιεύονται πρωτότυπες μελέτες, έρευνες και άρθρα που αφορούν στην περιοχή του Νομού Πρέβεζας και σε διάφορα επιστημονικά πεδία: λογοτεχνία, ιστορία, αρχαιολογία, λαογραφία, τέχνες κλπ. Επιπλέον, δημοσιεύονται μελέτες επιστημόνων, λογοτεχνών ή καλλιτεχνών που κατάγονται ή ζουν στο Νομό Πρέβεζας”.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα