Παρασκευή, 29/03/2024 | 01:04

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ

451 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/12/2021, 9:11 πμ | 0 σχόλια

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

 

Μέλη της «συνέλευσης εργαζομένων – ανέργων Πρέβεζας» πραγματοποίησαν παρέμβαση ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία. Με ντουντούκα και προκηρύξεις που μοίρασαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης τόνισαν:  « Οι αυξήσεις δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση τάζοντας αντισταθμιστικά μέτρα για να κατευνάσει την οργή του λαού που για άλλη μια φορά καλείται να πληρώσει τα βάρη. Είναι ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζουν και την ενέργεια ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό που πρέπει να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

 

Η καπιταλιστική ανάπτυξη και η μεροληπτικά ταξική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που υποκλίνονται στα συμφέροντα του κεφαλαίου συνθλίβουν τις ζωές μας. Η αισχροκέρδεια δεν αποτελεί μια παρέκκλιση των δήθεν υγιών νόμων της αγοράς, αλλά συστατικό στοιχείο της λειτουργίας του συστήματος. Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι κάνοντας την κρίση ευκαιρία για νέα κέρδη. Ό,τι απομένει από τους κουτσουρεμένους μισθούς και τις συντάξεις, το κλέβουν με άλλους τρόπους. Η ακρίβεια, οι συνεχείς αυξήσεις και τα χαράτσια «ρουφούν» το λαϊκό εισόδημα. Δεν μπορεί να είναι το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας τα δεκάωρα ,η ανεργία και η μαύρη και ελαστική εργασία, οι ψευτομισθοί που δεν φτάνουν ούτε για τους λογαριασμούς.

Παλεύουμε για:

  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας έτσι ώστε να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας. Πάγωμα των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης
  • Μείωση της κάθε είδους φοροληστείας των εργαζομένων. Όχι στα χαράτσια και τους έμμεσους φόρους. Φοροαπαλλαγές για τους φτωχούς και όχι για τους πλούσιους. Άμεση κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα βασικά είδη διατροφής, μείωση συντελεστών σε ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα βασικά είδη.
  • Αποκλειστικά στο δημόσιο οι υπηρεσίες ρεύματος και νερού, με πλήρη εργατικό-κοινωνικό έλεγχο. Έξω οι ιδιωτικές εταιρείες από την ενέργεια και το νερό, χωρίς αποζημίωση. Ρεύμα, νερό, θέρμανση, τηλεπικοινωνία είναι κοινωνικά αγαθά και όχι είδος πολυτελείας για τα φτωχά νοικοκυριά.
  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες (παιδεία –υγεία – πρόνοια – συγκοινωνίες-προστασία του φυσικού περιβάλλοντος) και όχι για τις τράπεζες, το χρέος, τις επιδοτήσεις των «επενδυτών», τις δαπάνες για την αστυνομία και τους εξοπλισμούς».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα