Πέμπτη, 28/03/2024 | 10:31

Νίκος Γεωργάκος: Ναι υπήρχαν συνεχιζόμενα έργα από την προηγούμενη δημοτική αρχή

691 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/12/2021, 9:58 πμ | 0 σχόλια

Συνέντευξη στη δημοτική ραδιοφωνία Πρέβεζας και τη δημοσιογράφο Αθηνά Παππά, παραχώρησε ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος λίγες μέρες μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, ο πρώην δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης είπε “Σας αφήσαμε 25 εκατομμύρια ευρώ έργα”, κάτι που δεν αμφισβητήθηκε από τον νυν δήμαρχο και την νυν δημοτική αρχή. Μάλιστα ο κ. Γεωργάκος ανταπαντώντας είπε “Μέχρι στιγμής εείς έχουμε κάνει 45 εκατομμύρια έργα”και αυτή του την φράση την είπε μάλλον χαριτολογώντας γιατί στη συνέντευξή του σημειώνει ότι έχουν ενταχθεί έργα που ο προϋπολογισμός τους ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στη συνέντευξη ” Το Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από το οριστικό κλείσιμο των “εκκρεμοτήτων” που η νέα Δημοτική Αρχή νοικοκύρεψε στα όποια λίγα συνεχιζόμενα ελάχιστα έργα της προηγούμενης Δημοτικής αρχής, κυρίως τα σημαντικά απαραίτητα νέα έργα που έχουν ήδη ενταχθεί σε προϋπολογισμό που ανέρχεται άνω των 10.000.000€. Έργα ουσίας και ποιότητας ζωής τα οποία αναβαθμίζουν τις υποδομές, το περιβάλλον, την καθημερινότητα του πολίτη με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών και άλλων προγραμμάτων και χωρίς να υπάρξει οικονομική συμμετοχή του Δήμου.
Οι σωστά καταρτισμένες και άρτιες μελέτες αποτελούν για τον κ. Γεωργάκο το “κλειδί” για την ένταξη και την υλοποίηση έργων όπως το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων το οποίο θα δημοπρατηθεί άμεσα, η δημιουργία του Μουσείου Συρρακιωτών, η αναβάθμιση των παιδικών χαρών, η ανάπλαση πλατειών και δημιουργία πεζοδρόμων ή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, το πράσινο σημείο αλλά και η θωράκιση της περιοχής από ακραία καιρικά φαινόμενα που αποτελούν κάποια από τα νέα έργα της νέας Δημοτικής Αρχής.
Κι όλα αυτά στη λογική όχι της αύξησης αλλά της σταδιακής μείωσης των τελών μέσα από πρωτοποριακές δράσεις που θα μειώσουν τους ρύπους, τα απορρίμματα και το κόστος της διαχείρισης αυτών.”

Αξίζει να σταθούμε και στο σημείο των συνεχιζόμενων έργων από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Μπαίλη, στη σημερινή αρχή του κ. Γεωργάκου, ο νυν δήμαρχος σχολίασε ως εξής: “Ναι υπήρχαν έργα από την προηγούμενη δημοτική αρχή και καλώς υπήρχαν, γιατί αν δεν υπάρχουν συνεχιζόμενα έργα, δεν υπάρχει και συνέχεια και του δήμου.”

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα