Τρίτη, 23/04/2024 | 08:57

Κώστας Μπάρκας: Στον «αέρα» η δωρεάν χορήγηση φαρμάκων σε χαμηλοσυνταξιούχους

714 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/12/2021, 10:48 πμ | 0 σχόλια

Κώστας Μπάρκας: Στον «αέρα» η δωρεάν χορήγηση φαρμάκων σε χαμηλοσυνταξιούχους, πρώην δικαιούχους ΕΚΑΣ

 

Σήμερα 31 Δεκέμβρη, λήγει η παράταση που δόθηκε ένα χρόνο πριν, για τη χορήγηση με πλήρη απαλλαγή από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη των χαμηλοσυνταξιούχων, πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ.
Υπενθυμίζεται πως η απαλλαγή -βάσει του νόμου 4655/2020- από την φαρμακευτική δαπάνη των χαμηλοσυνταξιούχων (έως 500 ευρώ), οι οποίοι από το 2019 στερούνται το Ε.Κ.Α.Σ, ήταν ένα αντισταθμιστικό μέτρο στην κατάργησή του. Σημειώνεται επίσης, ότι μηδενική συμμετοχή έχουν «μόνο όσοι την δικαιούνται με βάση τη διάγνωσή τους» και εφόσον επιλέξουν γενόσημο φάρμακο, διαφορετικά επιβαρύνονται την διαφορά της τιμής. Μετά από πιέσεις, ακριβώς πριν ένα χρόνο δόθηκε ετήσια παράταση. Την 20η Δεκεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε Τροπολογία στη Βουλή για τη συνέχιση της δωρεάν χορήγησης των φαρμάκων. Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία απέρριψε την τροπολογία.
Καλούμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έστω και την ύστατη στιγμή να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να παρατείνουν την δωρεάν χορήγηση φαρμάκων στους χαμηλοσυνταξιούχους, πρώην κατόχους του ΕΚΑΣ.
Σε αντίθετη περίπτωση δεσμευόμαστε να καταθέσουμε Ερώτηση στη Βουλή, με την έναρξη των εργασιών της, αμέσως μετά τις αργίες των εορτών.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα