Παρασκευή, 19/04/2024 | 06:45

Θανάσης Καββαδάς: 200.000 ευρώ επιπλέον για το Νοσοκομείο Λευκάδας

521 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/12/2021, 7:27 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «200.000 ευρώ επιπλέον για το Νοσοκομείο Λευκάδας – 3μηνη παράταση συμβάσεων προσωπικού φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας – Ανοίγει η πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη νοσηλευτών ΠΕ και ΤΕ» – Συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας

Συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς για θέματα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, στο πλαίσιο των οποίων συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η έγκριση επιπλέον ποσού 200.000 για τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ). Το αίτημα είχε κατατεθεί σε συνεργασία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ιωάννη Μπάκαβο και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Ιωάννη Καρβέλη.
Επιπλέον, συζητήθηκε η τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας και θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή, με την οποία δίνεται δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του προσωπικού φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας των Νοσοκομείων μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022.
Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι άνοιξε εκ νέου χθες, Τρίτη, 30/11 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 7/12 στις 15:00 το μεσημέρι, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων υποψηφίων για την πρόσληψη και τοποθέτηση νοσηλευτικού προσωπικού για συγκεκριμένες δομές και ειδικότητες όπου έχουν εξαντληθεί οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι υποψηφίων. Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα για το Νοσοκομείο Λευκάδας θα ανοίξουν θέσεις προσωπικού στις ειδικότητες ΠΕ και ΤΕ νοσηλευτών.
Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα προσωπικού, όπου ο Βουλευτής ζήτησε την επιτάχυνση της έγκρισης των προσλήψεων 5 επικουρικών ιατρών, και συγκεκριμένα καρδιολόγου, χειρουργού, νεφρολόγου, γαστρεντερολόγου και ωτορινολαρυγγολόγου, καθώς και το θέμα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας για την πρόσληψη 10 επιπλέον νοσηλευτών ΔΕ.
Τέλος, ο Βουλευτής έθεσε για μία ακόμη φορά το θέμα της επιτάχυνσης των διαδικασιών για την τροποποίηση του οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου. Τόνισε ότι η ενίσχυση των δομών και της δυναμικότητας του νοσοκομείου σε προσωπικό, θα δώσει τη δυνατότητα για καλύτερο προγραμματισμό και διαχείριση των λειτουργιών του και, κατ’ επέκταση, θα σημάνει καλύτερες υπηρεσίες για τους πολίτες.
Τις επόμενες ημέρες ο Βουλευτής προγραμματίζει νέες συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για θέματα που απασχολούν το Νοσοκομείο Λευκάδας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα