Σάββατο, 20/04/2024 | 10:21

Γιάννενα: Πλημμύρισαν δρόμοι και βούλιαξε στα λασπόνερα μεγάλο ιχθυοτροφείο πέστροφας

613 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/12/2021, 2:08 μμ | 0 σχόλια

Η άνοδος της στάθμης του ποταμού Λούρου προκάλεσε προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του Τερόβου ενώ από τον όγκο των υδάτων πλημμύρισαν οι εγκαταστάσεις ιχθυοτροφείου πέστροφας στο Χάνι Τερόβου. Προβλήματα παράλληλα έχουν δημιουργηθεί από την υπερχείλιση του ποταμού Αχέροντα με την κατάσταση να είναι δύσκολη ιδιαίτερα στην περιοχή της Γλυκής.

Έχουν σημειωθεί καταπτώσεις σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου ενώ τα χιόνια που έλιωσαν εξαιτίας των βροχοπτώσεων συνέβαλαν στην εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων. Μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου επιχειρούν όπου απαιτείται, ενώ ανάλογη εικόνα με προβλήματα λόγω του μεγάλου όγκου υδάτων αναφέρονται και σε περιοχές πέριξ του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, στο Σταυράκι, στα Μάρμαρα και στο Μπιζάνι.

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις που σημειώνονται από τις βραδινές ώρες χθες (10-12-2021) έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε διάφορα σημεία των οδικών δικτύων στα Ιωάννινα λόγω των συσσωρευμένων υδάτων στο οδόστρωμα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες του epirus-tv, από τον δρόμο παράλληλα με την Ιόνια Οδό με κατεύθυνση προς Τέροβο όπου το ύψος της βροχής στην εν λόγω περιοχή έφτασε τα 114 χιλιοστά.

Το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην είσοδο του χωριού Μουσιωτίτσα όπως και στον κόμβο Αβγού που είχε διακοπεί λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Η Τροχαία Ιωαννίνων μετέβη άμεσα και στα δύο σημεία για τη διευκόλυνση των διερχόμενων οδηγών.

ΠΗΓΗ: newsit.gr- φωτό epirus-tv.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα