Πέμπτη, 18/04/2024 | 19:46

Βραβείο ελληνικού μυθιστορήματος στον Ευάγγελο Αυδίκο στο Δημαρχείο Αθηνών

483 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/12/2021, 9:42 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Απονεμήθηκε στον Ευάγγελο Αυδίκο, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021,  σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Αθηναίων, το βραβείο ελληνικού μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature του περιοδικού «(δε)κατα» για το 2019, για το μυθιστόρημά του «Οδός Οφθαλμιατρείου(εκδόσεις ΕΣΤΙΑ). Παράλληλα απονεμήθηκε στον Νίκο Δαββέτα το ίδιο βραβείο για το έτος 2020

 

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος και κριτικός Μανώλης Πιμπλής, ο οποίος υπογράμμισε, παρουσιάζοντας την εκδήλωση, ότι η βράβευση συνιστά μια επιβράβευση για την αφοσίωση στα γράμματα. Ακόμη πρόσθεσε «οι τιμητικές διακρίσεις των βραβείων σημαίνουν κάτι, για τον κόπο, για την ανιδιοτελή αφοσίωση στα γράμματα» και μεταξύ αυτών τα βραβεία μυθιστορήματος του περιοδικού (δε)κατα τα οποία είναι «εξίσου σημαντικά για την εκτίμηση και της κριτικής και του κοινού προς τη δουλειά του συγγραφέα».

Λαμβάνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του και την τιμή για τον Δήμο να φιλοξενεί την απονομή αυτών των βραβείων. Ακόμη, πρόσθεσε  ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή στιγμή, καθώς είναι η μόνη  τελετή αυτού του είδους  που  οποία διοργανώνεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Ο βραβευθείς Ε.Αυδίκος ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή (Κ. Μπούρας, Δ. Σιωτάκης, Ντ. Σιώτης, Κ. Χατζηαντωνίου), που τον επέλεξε για τη  βράβευση, αλλά και τις εκδόσεις ΕΣΤΙΑ. Παράλληλα υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που αποκτούν για τον πολιτισμό μας τέτοιες λογοτεχνικές εκδηλώσεις  στο φως μάλιστα της καύσης του βιβλίου του Ευγ. Τριβιζά στη Χαλκίδα, που προκαλεί δυσάρεστες συσχετίσεις με ό,τι συνέβη στον Μεσοπόλεμο.

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα