Πέμπτη, 06/10/2022 | 16:15

Παυλάκης: Η μετάλλαξη Omicron θα «σαρώσει» τους ανεμβολίαστους

305 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/12/2021, 11:17 πμ | 0 σχόλια

 

Για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για όλους μίλησε σήμερα ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, επισημαίνοντας ότι η μετάλλαξη Omicron θα «σαρώσει» τους ανεμβολίαστους.

«Το τσουνάμι τώρα αρχίζει. Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα», τόνισε ο Γιώργος Παυλάκης, χαρακτηρίζοντας τοξικό να λέμε ότι τελειώνει η πανδημία.

Όπως ανέφερε, ακόμα και όσοι έχουν νοσήσει μπορεί να ξανακολλήσουν.

Για το τι πρέπει να κάνουμε ο κ. Παυλάκης είπε ότι χρειάζεται μαζικός εμβολιασμός ολοένα και υποχρεωτικός για να σταματήσει η πανδημία. «Αναγκαία τα εμβόλια και πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι πρέπει να παρθούν μέτρα. Η Delta και η Omicron δεν σταματάει παρά μόνο με σταμάτημα των ανθρώπινων επαφών, ανέφερε ο Γιώργος Παυλάκης.

Αναφερόμενος στα πάρτι λόγω των εορτών σχολίασε ότι όσο λιγότερες επαφές, τόσο το καλύτερα. Όσο πιο νωρίς παίρνονται τα μέτρα, τόσο πιο ήπια είναι όπως συμβαίνει με τις πυρκαγιές. Κατά τον κ. Παυλάκη η χώρα μας θα μπορούσε να αποφύγει το τσουνάμι, εάν είχαμε πάρει μέτρα από το φθινόπωρο. «Προσπαθούμε να σβήσουμε τη φωτιά με νεροπίστολο έχοντας απέναντι τον ιό με πολυβόλο. Τα μέτρα πρέπει να είναι ανάλογα της απειλής».

Και συνέχισε λέγοντας πως εάν το τσουνάμι κορυφωθεί στα μέσα Ιανουαρίου δεν είναι σοφό να ανοίξουν τα σχολεία. Ο κ. Παυλάκης παράλληλα έκρουσε το καμπανάκι ότι δεν πρέπει να επαναπαυθούμε, επισημαίνοντας πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα και σηματοδοτούν ότι κάτι δεν πάει καλά.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα