Παρασκευή, 19/04/2024 | 22:08

Το Δ.Σ. Πρέβεζας “αποδοκίμασε” την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής -Πέρασε “Ψήφισμα” της “Ανάπτυξης Τώρα”

624 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/11/2021, 8:15 μμ | 0 σχόλια

Η θέση μας είναι πάγια εδώ και πολλά χρόνια και βέβαια έχουμε διατυμπανίσει ότι είμαστε ενάντια στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου.

Το Δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας είναι ένα κατεξοχήν πολιτικό όργανο, που μέσα σε αυτό θα υπάρξουν και οι έντονες αντιπαραθέσεις αλλά και η οξύτητα. Τίποτα από αυτά δεν δικαιολογεί μηνύσεις και τα σχετικά.

Η μήνυση που έχει υποβάλλει ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας Δημήτρη Καραμανίδη στον επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργου Νίτσα ήταν το κίνητρο για την έκδοση του ψηφίσματος που στην ουσία εναντιώνεται στον εκφοβισμό, τάσσεται υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και εναντιώνονεται στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Για μια ακόμη φορά με όλο τον σεβασμό στους εκπροσώπους της μας προβλημάτισε με την Πόντιου Πιλάτου τακτική της η παράταξη “Στροφή στο μέλλον” που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και για μια ακόμη φορά αυτή η άοσμη, άγευστη και άχρωμη πολιτική στάση της, γεννά ερωτηματικά. Το αν μια τέτοια πολιτική τακτική σε ένα τέτοιο θέμα, αρμόζει σε προοδευτική παράταξη δεν θα τον κρίνουμε φυσικά εμείς, αλλά ο δημοκρατικός λαός του δήμου Πρέβεζας.

Από την παράταξη “Δημοτική Ανατροπή” ο επικεφαλής της Ευάγγελος Ροπόκης κράτησε ίσες αποστάσεις παρά το γεγονός ότι συντριπτικά στα θέματα του δημοτικού συμβουλίου ψηφίζει και στηρίζει τις εισηγήσεις της πλειοψηφούσας παράταξης του νυν δημάρχου Νίκου Γεωργάκου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων “Ανάπτυξη τώρα”, “Λαϊκή συσπείρωση”, “Ανυπότακτη κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας” Δημοτική Συνεργασία” τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος, το οποίο πέρασε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.

Αξίζει να σημειωθεί η στάση που κράτησε ο πρώην Αντιδήμαρχος Πρέβεζας Κοσμάς Κορωναίος, ο οποίος περίμενε να ακούσει και την τοποθέτηση του δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου επί του θέματος και μετά την τοποθέτηση του δημάρχου, σιγουρεύτηκε και τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος. Φαίνεται ότι η τοποθέτηση Γεωργάκου τον έκανε ακόμα πιο… σοφό (γιατί σοφία διαθέτει ο Κοσμάς).

Είναι μια απόφαση-σταθμός για τα δεδομένα του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν. Στην ουσία με την απόφασή του αυτή, το δημοτικό συμβούλιο “αποδοκίμασε” την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:
ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Στη διάρκεια της θητείας της δημοτικής αρχής Γεωργάκου έχουν καταγραφεί πληθώρα αυταρχικών συμπεριφορών προς αρκετούς δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης από την πλευρά του προεδρείου.

Τα περιστατικά αυτά έχουν καταγγελθεί από τις παρατάξεις και κρίνοντάς τα πολιτικά τα εντάσσουμε σε μία στρατηγική επιλογή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και του ίδιου του Δημάρχου, να “κρύψουν” την αποτυχία των πολιτικών επιλογών τους τα τελευταία δύο χρόνια.

Στο ίδιο πλαίσιο και την ίδια στρατηγική εντάσσουμε ως παράταξη τόσο τη μήνυση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας εναντίον του επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργου Νίτσα, όσο και την απειλή του Προέδρου προς τον Πρόεδρο της ΤΚ Μύτικα και των συμβούλων των παρατάξεων “Λαϊκή Συσπείρωση” και “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας”, εντός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, ότι θα κληθεί η αστυνομία για να επιβάλει την τάξη.

Επειδή στον “Κλεισθένη” και στις τροποποιήσεις που επήλθαν από τον κ. Θεοδωρικάκο δεν προβλέπεται διαδικασία πρότασης μομφής κατά του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο:

Να αποδοκιμάσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής εντός του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας. Το δημοτικό συμβούλιο είναι το ανώτερο πολιτικό όργανο του Δήμου και τα ζητήματα λύνονται δημοκρατικά-πολιτικά και εντός της αίθουσας συνεδριάσων.

Να αποδοκιμάσει την καλλιέργεια κλίματος αυταρχισμού εντός του δημοτικού συμβουλίου.

Να αποδοκιμάσει οποιαδήποτε προσπάθεια πολιτικού εκφοβισμού δημοτικών συμβούλων.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Γιώργος Νίτσας

Γιώργος Ντόντης

Ιωσήφ Στύλος

Αναστάσιος Αμάραντος

Νίκος Λουφέκης

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα