Σάββατο, 20/04/2024 | 16:53

Σύσκεψη συνεργασίας Επιμελητηρίου Πρέβεζας με επαγγελματικούς φορείς της Π. Ε. Πρέβεζας

487 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/11/2021, 4:21 μμ | 0 σχόλια

Σύσκεψη συνεργασίας Επιμελητηρίου Πρέβεζας με επαγγελματικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

Θεσμική σύσκεψη εργασίας μεταξύ επαγγελματικών φορέων κατόπιν πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε χθες 8 Νοεμβρίου 2021 στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου για τις δυσθεώρητες αυξήσεις των τιμών ενέργειας πρώτων υλών και μεταφορικών καθώς και τους νέους κανόνες που θεσπίστηκαν επί της λειτουργίας της αγοράς.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Ιωάννης Μπούρης, η Υπεύθυνη Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Νομού Πρέβεζας κα Κωνσταντινίδη Αγγελική, ο πρόεδρος του συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Πρέβεζας κ. Κόκκαλης Σπυρίδων, ο πρόεδρος του συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Πάργας κ. Τσοβίλης Δημήτριος, ο πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Φιλιππιάδας κ. Σφρίντζερης Χρήστος, ο πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πάργας κ. Γκίνης Δημήτριος, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιστορικού Κέντρου Πρέβεζας κα Κώτση Ιωάννα, ο πρόεδρος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Νομού Πρέβεζας κ. Σταύρου Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος του Σωματείου Επισκευαστών και Συναφών Επαγγελμάτων Φιλιππιάδας κ. Κολιοκίτσος Βησσαριων, ο πρόεδρος του Σωματείου Επισκευαστών και Συναφών Επαγγελμάτων Πρέβεζας κ. Παπουτσής Δημήτριος και ο Γραμματέας κ. Βλάχος Ευάγγελος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Νομού Πρέβεζας κ. Μπόμπορης Παναγιώτης.
Κατόπιν διαλογικής συζήτησης και διαπιστώνοντας την ζοφερή κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποφασίστηκε η έκδοση σχετικού ψηφίσματος με δέσμη μέτρων και προτάσεων.
Επιπλέον λαμβάνοντας υπόψη τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας μας και την διαρκώς αυξανόμενη τάση των κρουσμάτων covid, καλούν αφενός τις επιχειρήσεις να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για αποφύγει η αγορά άλλο ένα καταστροφικό lockdown και αφετέρου τον αναγκαίο περιορισμό του κορονοϊού.


Επιστολή-ψήφισμα του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Το Επιμελητήριο Πρέβεζας, οι Εμπορικοί Σύλλογοι, τα Σωματεία Εστίασης, ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων, τα Σωματεία Επισκευαστών και Συναφών Επαγγελμάτων Αυτοκινήτων, ο Σύνδεσμος Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας εκφράζουμε την έντονη αγωνία μας για την βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας.
Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους η επιβολή επιπλέον μέτρων και στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας και περιορισμού μετάδοσης του κορονοϊού.
Η επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής μας από την αρχή της πανδημίας έχει συμβάλει τα μέγιστα για την προστασία της δημόσιας υγείας με μεγάλες θυσίες και τεράστιο κόστος.
Τα νέα περιοριστικά μέτρα είναι απολύτως βέβαιο ότι θα προκαλέσουν απώλειες στο τζίρο των επιχειρήσεων και παράλληλη αύξηση του λειτουργικού κόστους αλλά και προβλήματα σε σχέση με τους πελάτες μας.
Την κατάσταση επιβαρύνει η παγκόσμια ενεργειακή κρίση και η άνοδος των τιμών ενέργειας, οι ανατιμήσεις αγαθών και πρώτων υλών αυξάνοντας το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων.
Σε κάθε περίπτωση τα υγειονομικά μέτρα πρέπει να συνοδεύονται με οικονομικά αντίμετρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και την προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα νέα μέτρα βαρύνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού οι αλυσίδες υπεραγορών εξαιρούνται από αυτά με αποτέλεσμα τη διαφοροποίηση των κανόνων ισότιμης λειτουργίας και υγιούς ανταγωνισμού.
Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε:
1. Παράταση της αποπληρωμής των οφειλών (επιταγών) της πανδημίας για όσο χρονικό διάστημα εφαρμόζονται τα μέτρα.
2. Επέκταση του χρόνου αποπληρωμής όλων των επιστρεπτέων προκαταβολών κατά ένα χρόνο και έναρξη αποπληρωμής τους αντί την 1.01.2022 την 1.01.2023.
3. Την εκ νέου επιδότηση μέσου επιστρεπτέας προκαταβολής.
4. Επιδότηση ενοικίων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις κατά 40% προκειμένου να σταματήσει ο φαύλος κύκλος των εξώσεων.
5. Κυβερνητική μέριμνα για «άνοιγμα της στρόφιγγας του τραπεζικού συστήματος» για στήριξη της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
6. Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα των επαγγελματικών αυτοκινήτων καθώς και των παραγωγικών επιχειρήσεων.
7. Επιδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων μέσων προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ώστε να παράγουν μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιούν.
8. Επιδότηση του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και ενέργειας από τις επιχειρήσεις διότι σε πάρα πολλές από αυτές αποτελεί βασικότατο συντελεστή του κόστους των παραγόμενων προϊόντων.
9. Μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων των επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τη διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά την πανδημία.
Κλείνοντας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η επιχειρηματική κοινότητα θα συνεχίσει να συμβάλει τα μέγιστα ώστε να λήξει το συντομότερο δυνατό η επώδυνη περιπέτεια της πανδημίας.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

Ιωάννης Μπούρης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΙΕΙΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΙΕΙΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΡΓΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΓΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα