Τετάρτη, 24/04/2024 | 23:58

Π.Ε. Πρέβεζας-εκλογές ΚΙΝΑΛ: Και στο … βάθος δημοτικές εκλογές; …

559 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/11/2021, 3:05 μμ | 0 σχόλια

Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν σε πανελλαδική κλίμακα οι εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου στο Κίνημα αλλαγής.

Ο αριθμός των υποψηφίων που διεκδικούν την προεδρία του ΚΙΝΑΛ είναι 6, ενώ διάχυτη είναι η αισιοδοξία όπως μεταφέρεται από κύκλους του ΚΙΝΑΛ και σε επίπεδο Π.Ε. Πρέβεζας για διαδικασία που θα βγάλει ενισχυμένη την παράταξη και θα της ανεβάσει τα ποσοστά.

Στο παραπάνω διατηρούμε επιφυλάξεις σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα, γιατί σε τέτοιες διαδικασίες έχουν παρατηρηθεί με το πέρας τους μικρές ή μεγάλες διασπάσεις.

Η πολιτική ιστορία έχει καταγράψει τέτοιες εξελίξεις…

Εάν το ΚΙΝΑΛ αποφασίσει να αφήσει πίσω του, γεγονότα και καταστάσεις που θα το πλήξουν και προχωρήσει με ενότητα μπροστά, τότε συγκεντρώνει σαφώς πολύ περισσότερες πιθανότητες η διάχυτη αισιοδοξία για πολιτική ενδυνάμωση να επιτευχθεί.

Πέρα από το πολιτικό σκέλος όμως στην κεντρική πολιτική σκηνή, η εκλογή προέδρου στο ΚΙΝΑΛ θα επηρεάσει και την ανάδειξη των υποψήφιων δημάρχων στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Π.Ε. Πρέβεζας;

Προσωπικά κάθε άλλο παρά απίθανο θεωρώ το παραπάνω. Μπορεί στην πολιτική να μη θεωρείται τίποτα θέσφατο, όμως εξαργυρώνονται οι στηρίξεις μετεκλογικά.

Δηλαδή αν θυμηθούμε το παράδειγμα της ΝΔ, όταν εξέλεξε πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αντιπρόεδρος έγινε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τότε το παραπάνω δεν ανήκει σε καμία κατηγορία ευφάνταστων σεναρίων…

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, εάν κάποιο από τα επιφανή στελέχη του ΚΙΝΑΛ στηρίξει υποψήφιο για πρόεδρο και εκλεγεί πρόεδρος ο εκλεκτός του, τότε είναι πολύ πιθανό να έχει και τον πρώτο ή τέλος πάντων κυρίαρχο ρόλο στη διεκδίκηση χρίσματος για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης σε δύο περίπου χρόνια.

Οι εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, στην περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας (και όχι μόνο) έχουν και άρωμα δημοτικών εκλογών, αναφορικά με τις υποψηφιότητες που θα προκύψουν από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο;

Εσείς τι λέτε;

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα