Παρασκευή, 29/03/2024 | 10:11

Πράσινο φως για την οδική σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό και το δρόμο Πάργα-Μεσοπόταμος

858 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/11/2021, 12:09 μμ | 0 σχόλια

Πράσινο φως για την οδική σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό και το δρόμο Πάργα-Μεσοπόταμος
Στράτος Ιωάννου: «Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και προχωρούμε τη σύνδεση με την Ιόνια Οδό»

Ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη για την Πρέβεζα έφερε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ήπειρο. Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και του Υπουργού υποδομών και μεταφορών κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει την ολοκλήρωση των μελετών για την οδική σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό και για τον δρόμο Πάργας Μεσοπόταμος, με χρηματοδότηση των από το Επιχειρησιακό Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου (ΠΕΠ).

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου ανέφερε ότι η ανακοίνωση αυτή ενώπιον του πρωθυπουργού στα Ιωάννινα ανοίγει το δρόμο για τη δικαίωση των μακροχρόνιων προσπαθειών, δίνοντας θετική απάντηση στο διαχρονικό αίτημα των πολιτών, οι οποίοι ταλαιπωρούνταν για δεκαετίες. «Ήρθε η στιγμή που παίρνουμε πλέον την κατάσταση στα χέρια μας, καθώς η ευθύνη των μελετών και η χρηματοδότηση των δύο αυτών πολύ σημαντικών έργων, περνά στην Περιφέρεια, μετά από καθυστέρηση 14 τουλάχιστον ετών. Αυτό δείχνει τη βούληση του Περιφερειάρχη και την αποφασιστικότητά του, έτσι ώστε οι προσπάθειές μας, οι δικές μου αλλά και όλων των άλλων, πραγματικά να ευοδωθούν. Η Πρέβεζα, εκτός της σύνδεσης με την Ιόνια Οδό που ήδη κατασκευάζεται (από Αμβρακία-Άκτιο), θα συνδεθεί στον κόμβο Καμπής με την Ιόνια οδό, δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα.»
Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά «Είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει αλλά δυστυχώς όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν το προώθησαν και βρέθηκαν πολλά εμπόδια στην πορεία. Όμως, οι επίμονες προσπάθειες μας αλλά και η υποστήριξη της κυβέρνησης, αυτή τη φορά φέρνουν αποτέλεσμα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μας δόθηκε το πράσινο φως για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να ολοκληρώσουμε τις μελέτες, και έτσι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την προοπτική που ανοίγεται για το νομό Πρέβεζας για την ανάπτυξη της περιοχής, με την ελαχιστοποίηση του χρόνου μετάβασης και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την αύξηση των τουριστικών ροών.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη για την στήριξη και τη συνεισφορά του στην σημαντική αυτή εξέλιξη για τον τόπο μας.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα