Σάββατο, 20/04/2024 | 09:12

Λευτέρης Αυγενάκης – Κολυμβητήριο: 2,5 χρόνια τίποτα με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Πρέβεζας

596 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/11/2021, 10:18 πμ | 0 σχόλια

Την ερώτηση έκανε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας και αφορούσε στη τη μη υλοποίηση του έργου επισκευής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας.

Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι ενώ η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του Δήμου Πρέβεζας είχε διάρκεια τριάντα έξι μήνες (άρα η λήξη της Σύμβασης ήταν στις 18/10/2021), με συγκεκριμένο προϋπολογισμό, με συγκεκριμένο Φορέα Χρηματοδότησης του έργου, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και με συγκεκριμένο Φορέα Υλοποίησης του έργου, τον Δήμο Πρέβεζας, εντούτοις όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν έγινε «τίποτα απολύτως, με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου». Η Σύμβαση μεταξύ Υφυπουργείου και Δήμου, όπως είπε ο κ. Αυγενάκης, με ευθύνη του Δήμου «έληξε στις 18/07/2020, μετά την πάροδο των δεκαέξι μηνών, που είχε οριστεί για τη Βεβαίωση Περαίωσης του έργου. Έληξε αυτοδικαίως.. Ο Δήμος Πρέβεζας δεν όρισε καν Εκπρόσωπο του Δήμου για την Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης.».

Σε επικοινωνία μάλιστα, ύστερα από πρωτοβουλία του Υφυπουργείου, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών υπήρξε ενημέρωση ότι οι διαδικασίες του διαγωνισμού ανεστάλησαν, επειδή εντοπίστηκαν στατικά προβλήματα στο κτίριο. «Αναμένουμε, λοιπόν, από το Δήμο Πρέβεζας να προχωρήσει τις διαδικασίες, διότι αυτά τα δυόμισι χρόνια δυστυχώς δεν έγινε κάτι.».
Πλήρης λοιπόν ασυνεννοησία μεταξύ Υφυπουργείου και Δήμου. Και μπορεί μεταξύ τους τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να αλληλοκατηγορούνται για οτιδήποτε θελήσουν. Την αναποτελεσματικότητα και την ανικανότητα όμως του ανέκδοτου που λέγεται «επιτελικό κράτος» δεν μπορεί να την πληρώνουν η κοινωνία και οι πολίτες, όπως δυστυχώς γίνεται για μια ακόμη φορά στην Πρέβεζα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα