Πέμπτη, 18/04/2024 | 23:44

Θέμα Εμπορικού λιμανιού έθεσε ο.Κ. Κύρλας- Παρουσία του μελετητή προανήγγειλε ο δήμαρχος Πρέβεζας

543 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/11/2021, 2:02 πμ | 0 σχόλια

Στο πολιτιστικό κέντρο “Όαση” συνεδρίασε το Δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 και στη διαδικασία των προ ημερήσιας διάταξης θέματα, παίρνοντας το λόγο από την “Λαϊκή Συσπείρωση” ο Κώστας Κύρλας, αναφέρθηκε σε δύο ζητήματα, το πρώτο ήταν το Εμπορικό λιμάνι της Πρέβεζας. Ο κ. Κύριλας τόνισε ότι πριν λίγες εβδομάδες η παράταξή του παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή μια συνέντευξη που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού λιμένα Πρέβεζας, οι οποίοι κατέθεσαν μια πρόταση για το Master Plan. Πως θα μπορούσε να διαμορφωθεί ο εμπορικός λιμένας Πρέβεζας ώστε να μπορεί να πραγματοποιείται τόσο η εμπορική δραστηριότητα όσο και η Κρουαζιέρα αλλά και άλλες δραστηριότητες του Εμπορικού λιμανιού.

“Την βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσα και μας προξένησε εντύπωση το γεγονός ότι αυτή τους η πρόταση δεν μπήκε καν στο τραπέζι των συζητήσεων. Εμείς πιστεύουμε ότι το Εμπορικό λιμάνι της Πρέβεζας αποτελεί μοχλό ανάπτυξης τόσο για την οικονομία της πόλης όσο και του νομού Ευρύτερα. Πρέπει να υπάρχει και πρέπει να αξιοποιηθεί. Είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο.” υπογράμμισε ο κ. Κύρλας κάνοντας πρόταση για την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος Αναφέρθηκε στο Master Plan και στο που εξετάζει ο μελετητής ότι θα ήταν καλύτερο για τις κρουαζιέρες ή ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν στο λιμάνι και ποιες μελέτες σε σχέση με τον ανατολικό προβλήτα καθώς και στην περιβαλλοντική μελέτη που απαιτείται για το λιμάνι, με επικαιροποίηση της περιβαλλοντικής μελέτης του λιμανιού σε σχέση με τα προϊόντα που υπάρχουν. “Το λιμάνι είναι Κ12 είναι εμπορικό, όμως υπάρχουν και κάποιες εργασίες που πρέπει να γίνουν. Στη χρηματοδότηση αυτή έχουμε βάλει μελέτες από το “Φιλόδημος όπου θα γίνουν σε σχέση με τον Ανατολικό προβλήτα καθώς και την περιβαλλοντική σε σχέση με το λιμάνι. Έχει λάβει γνώση ο μελετητής, εγώ δεν είμαι γνώστης για να πάρω αποφάσεις, οι αποφάσεις θα έρθουν σε μας και θα μας τις παρουσιάσει. Εκείνο που έχει υπόψη του ο μελετητής είναι ότι θα πρέπει να συνδυάσει το εμπορικό κομμάτι με το τουριστικό γιατί δεν μπορεί να αποκλείσει το εμπορικό γιατί είναι δεδομένο ότι είναι Κ12 λιμάνι. Θα υπάρχουν τα πλοία, θα πρέπει όμως να τηρούν και τις προδιαγραφές των περιβαλλοντικών όρων.” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργάκος ενώ τόνισε ότι θα ο μελετητής θα μπορούσε να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του συνολικού φακέλου και στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.

Για το Master Plan έκανε αναφορά στις συγκεκριμένες τροποποιήσεις που γίνονται εξηγώντας ότι δεν έχει να κάνει μόνο με τα πλοία, αλλά περιλαμβάνει και το χερσαίο κομμάτι από την περιοχή του “τουριστικού περιπτέρου”, μέχρι την περιοχή “Βαθύ”. Έκανε λόγο ακόμα και για υπογειοποιήσεις του πάρκινγκ ώστε να μεγαλώσει η πλατεία, για το πως θα προστατευτεί το αλιευτικό κομμάτι με τη μελέτη που έχει υποβληθεί. Στην περιοχή πίσω από το Λούνα Παρκ, για τη δημιουργία ενός μικρού πολιτιστικού κέντρου, με Αμφιθέατρο ώστε να γίνει εκμεταλλεύσιμη η περιοχή μέχρι τη Βρυσούλα.

“Είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει και το Κομμάτι το Εμπορικό και το τουριστικό στο λιμάνι.” κατέληξε ο κ. Γεωργάκος.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, με παρουσία και της μελετήτριας εταιρείας όπως προανήγγειλε ο δήμαρχος Πρέβεζας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα